2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Žaliavalgiškas skanėstas be riešutų

Būna dienų, kai suplanavus pikniką parke, visą dieną pliaupia lietus, arba būna dienų, kai neišsimiegi ir vaikštai visas nesusipratęs, lyg daužtas lengvai, arba būna ir labai gerų dienų, kai ateina aplankyti draugas ir sėdi ir daliniesi apie gyvenimo prasmę, kiekvienas apie savąją ir laikas skrenda nepastebimai, lyg vaikystėj. Žodžiu, visais šitais atvejais, situaciją pagerint arba pataisyt gali vienas paprastas desertukas, jį pagaminsit, tiesiogine tų žodžių prasme, per kelias minutes iš dviejų paprastų ingridientų. Ir jis be riešutų !!! Ir žaliavalgiškas !!! :)

O pavadinti šį gėrį galima šokoladu, arba šokolodainiu, arba brown'iu, arba pyragu arba kaip tik noris ir priklausomai nuo to, kokią formą jam suteiksit.


Genialumas čia paprastume, kaip ir daugumoje mano mėgstamiausių receptų. Tereikia datulių, man jos pačios skaniausios čia, kelių šaukštų (raw) kakavos arba kerobo ir žiupsnio kokybiškos druskos. Druska čia būtina, nes padeda atskleisti saldumą ir išbaigia skonį.

Datules sumalam kombaine su S formos peiliuku, suberiam kakavą arba kerobą, druskytę, išminkom :) Wolla :) Jei darome stebuklingus rutuliukus galima juos grūstuose riešutuose apvolioti arba toje pačioje kakavoje. Galima iškloti į formelę ir pjaustyt mažais gabaliukais lyg pyragą. Nuo fantazijos priklauso. Norint paįvairinti skonį, galima datules maišyti su kitais džiovintais vaisiais - pvz. dar figos čia labai tinka. Jei norisi, kad šokoladainis geriau laikytų formą - padės, jei įkišit į šaldytuvą arba į kamerą trumpam (iki pusvalandžio).

Desertas užlipo į mėgstamiausų topą, nes juk na - be galo paprastas, be galo skanus, nieko kažko ten per daug primaišyto, o svarbiausia labai greit pagaminamas, išgelbėjantis, kai norisi kažko skanaus ar svečiams atėjus.

Dar labai paprastų, iš kelių ingridientų ir skanių žaliavalgiškų skanėstų galite rasti čia, ir čia ir čia :)

Mėgaukitės ir iki kitų skanių susitikimų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą