2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Pilnas bliūdas gėrio pusryčiams arba kokteilis dubenėlyje

Jau seniai užsienio blogerių, bei visokiuose sveiko maisto puslapiuose esu užmačiusi tokį dalyką, kuris kažkaip ir kažkodėl pas mus nėra labai populiarus. Bent jau neteko matyti žaliavalgių kavinėse. O gaila.. Skonis ir vaizdas tiesiog pasakiški. Bet svarbiausia - tai puikus būdas, pagyvinti tą patį, gal šiek tiek pabodusų pusrytinį kokteilį ir kievieną rytą mėgautis vis kitu patiekalu. Pristatau: acai bowl arba kokteilis dubenėlyje.

 
Visas planavimo pasigaminti šį patiekalą procesas man užtruko rekordiškai ilgai, na kažkur maždaug pusę metų ar daugiau; ypač lyginant su realiu gamybos ir po to suvalgymo procesu :) Iš tikro ilgiausiai užtruko prisiruošimas ir siuntimąsis acai miltelių iš iHerb.com, kažkodėl įsivaizdavau, kad tai būtent jie duoda tą fantastišką ryškiai rūžavai violetinę spalvą tose gražiose nuotraukose iš interneto. Ot visai ir ne. Žodžiu, aš eilinį kartą išbandžiau sudėtingiausią ir ilgiausią variantą, o su jumis dalinuosi pačiu paprasčiausiu :)

Ko reikės (vienai porcijai):
  • mielo dubenėlio (taip, tai labai įtakoja skonį);
  • 3-4 bananų;
  • puodelio mėlynių (galima dar dėti bet kokių kitų uogų), gali būti šaldytos (vat jos ir duoda tą ryškumą);
  • šaukštelio acai uogų miltelių (bet nebūtina), be miltelių būna dar šaldyta tyrė jų, bet nežinau ar Lietuvoj galima rasti;
  • visokių pabarstukų/skanumynų/papuošimų - tai esminis skiriantysis dalykas, nuo paprasto kokteilio :) Tinka bet kokie šviežūs vaisiai, uogos, dž. vaisiai, riešutai, sėklos - žodžiu kaip tik tie pabarstukai jums kiekvieną rytą duos vis kitą skonį ir vaizdą; 
Metam bananus, mėlynes ir acai į blenderį, galim dar kokio saldumo įsidėt, jei trūksta; suplakus pilam į savo mylimiausią dubenėlį, o ant viršaus kuriam meną - aš šį kartą dėjau figų, kokoso traškučių, džiovintų šilkmedžio uogų ir čija sėklų. Kaip jau minėjau - ką dėti ant viršaus fantazijai ribų nėra. O ir plakti galima bet kokį pamėgtą jūsų kokteilį, net ir žalią - vistiek labai skanu gaunasi. Tik reikia jau mažiau į jį vandens pilti, kad gautųsi tirštesnis, toks šaukštu kabinamas. O kaip jį vaikai mėgsta...

Man tai tiesiog - tai turbūt vienas gražiausių žaliavalgiškų patiekalų, nors žaliavalgiškas maistas visas labai gražus, o labiausiai - neruoštas; bet šitas gėrybių dubenėlis - ech...:) O jei dar svečiams kokiems patiekus, iš batų išvirstų nuo tokio grožio ir skonio. Patys pažiūrėkit, kokie išradingi žmonės aplink pasaulį:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą