Jau seniai užsienio blogerių, bei visokiuose sveiko maisto puslapiuose esu užmačiusi tokį dalyką, kuris kažkaip ir kažkodėl pas mus nėra labai populiarus. Bent jau neteko matyti žaliavalgių kavinėse. O gaila.. Skonis ir vaizdas tiesiog pasakiški. Bet svarbiausia - tai puikus būdas, pagyvinti tą patį, gal šiek tiek pabodusų pusrytinį kokteilį ir kievieną rytą mėgautis vis kitu patiekalu. Pristatau: acai bowl arba kokteilis dubenėlyje.
Ko reikės (vienai porcijai):
- mielo dubenėlio (taip, tai labai įtakoja skonį);
- 3-4 bananų;
- puodelio mėlynių (galima dar dėti bet kokių kitų uogų), gali būti šaldytos (vat jos ir duoda tą ryškumą);
- šaukštelio acai uogų miltelių (bet nebūtina), be miltelių būna dar šaldyta tyrė jų, bet nežinau ar Lietuvoj galima rasti;
- visokių pabarstukų/skanumynų/papuošimų - tai esminis skiriantysis dalykas, nuo paprasto kokteilio :) Tinka bet kokie šviežūs vaisiai, uogos, dž. vaisiai, riešutai, sėklos - žodžiu kaip tik tie pabarstukai jums kiekvieną rytą duos vis kitą skonį ir vaizdą;
Metam bananus, mėlynes ir acai į blenderį, galim dar kokio saldumo įsidėt, jei trūksta; suplakus pilam į savo mylimiausią dubenėlį, o ant viršaus kuriam meną - aš šį kartą dėjau figų, kokoso traškučių, džiovintų šilkmedžio uogų ir čija sėklų. Kaip jau minėjau - ką dėti ant viršaus fantazijai ribų nėra. O ir plakti galima bet kokį pamėgtą jūsų kokteilį, net ir žalią - vistiek labai skanu gaunasi. Tik reikia jau mažiau į jį vandens pilti, kad gautųsi tirštesnis, toks šaukštu kabinamas. O kaip jį vaikai mėgsta...
Man tai tiesiog - tai turbūt vienas gražiausių žaliavalgiškų patiekalų, nors žaliavalgiškas maistas visas labai gražus, o labiausiai - neruoštas; bet šitas gėrybių dubenėlis - ech...:) O jei dar svečiams kokiems patiekus, iš batų išvirstų nuo tokio grožio ir skonio. Patys pažiūrėkit, kokie išradingi žmonės aplink pasaulį:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą