2014 m. vasario 21 d., penktadienis

skanios žalios paslaptys

Šiandien prasideda mūsų Žaliųjų Kokteilių Iššūkis. Čia, galite pasiskaityti apie jų naudą, bet pagrindinis klausimas turbūt išlieka vis tas pats...:)

Tai kaipgi pasigaminti tą patį patį skaniausią žaliąjį kokteilį, arba bent jau kad jis būtų ne tik sveikas bet ir skanus. Receptas šiuo atveju ne pats svarbiausias dalykas, tiesiog yra keletas paslaptėlių ir aš jomis su jumis pasidalinsiu :)

  •  Genialumas paprastume. Tikrai nebūtini visokie superfoodai ar sunkiai ištariami, Lietuvoj neaugančių, džiovintų augalų milteliai ir kiti panašūs dalykai, kad gautumėt sveiką ir skanų kokteilį. Netgi pats paprasčiausias bananų ir špinatų arba obuolių ir špinatų derinys garantuos jums skanų gaivų glotnutį. Visad stenkitės į viską žiūrėti paprastai, ypatingai kas susiję su maistu. Raskit savo mėgiamiausius vaisius ir stenkitės nemaišyti daugiau nei 5 ingridientų. Skrandukas jums padėkos.
  • Negalvokit kad viską sumetus į blenderį būtinai gausis tobulas skonis, deja dažnai gaunasi atvirkščiai. Tačiau yra viena gudrybė :) Laikykitės taisyklės: 60%  vaisių ir 40% žalėsių. Vandens visada pilu tiek, kad viską apsemtų. Žinoma - nebijokit eksperimentuoti ir tikrai atrasit savo mėgiamiausią kokteilį.
  • Kad kokteilis gautųsi toks vientisas ir šilkinis, plakit per kelis kartus- taip visos žolės tikrai susismulkins.
  • Kokteilio skonį bent jau man (ypač vasarą) labai pagerina vėsumas. Vietoj ledo galite naudoti užšaldytų vaisių gabalėlius. Aš taip elgiuosi su bananais, kai prisiperku per daug ir jie pradeda nokti per greitai. Už tai žinau, kad kameroj jų pilna ir bet kada, kad ir vidury nakties galiu susiplakti kokteilį arba pasigaminti ledų. Na juk būna, kartais užsinori atsivėsinti :)
  • Kad nesijaustų to stipraus "žalio" skonio - nepamirškit 60% vaisių taisyklės bei naudokit natūralius saldiklius. Į visus kokteilius tinka datulės (dviems litrams kokteilio dedu 2,3 datules) arba kiti saldūs džiovinti vaisiai. Dar kartais naudoju figas, džiovintas šilkmedžio uogas arba medų. Atraskit savo. Pasisaldinkit dieną, ypač rytais norisi tos saldžios energijos :)
  • Jeigu rytais neturite pakankamai laiko ruošti kokteilio (nepabijokim tiesos - labai mėgstat pamiegoti), jį galima pasiruošti iš vakaro ir jis puikiai išsilaikys šaldytuve, sandariame konteineryje. Naudokite stiklą arba BPA free plastiką. Lygiai taip pat,  pasigaminus iš ryto visai dienai, kokteilius galima neštis į darbą

Instrukcijos berods baigėsi. Pažadu sekančių dienų įrašai bus trumpesni :) Dar noriu pasidalinti keliais savo pastebėjimais apie visokius galimus nemalonius pojūčius - kai geriate žaliuosius kokteilius, nors ir nebadaujate, bet organizme įsijungia detoksikacijos procesai.. Todėl pirmom dienom gali skaudėti galvą, šiek tiek pykinti, jaustis silpnumas, neišsigąskit - dėl to ir užkūrėm visą šitą reikalą savaitgalį, kai galit leisti sau pailsėti, pasivaiksšioti gryname ore, pasivartyti lovoje su knyga. Tą ir darykit. Nemalonūs pojūčiai dažniausiai trunka tik kelias dienas, o kitiems ir visai nesijaučia. Žinokit, tai toksinai priešinasi iš paskutiniųjų. Cha :) jiems jau šakės. 

Taip pat, bent jau man taip buvo, gali lengvai paskaudėti kurį nors sąnariuką, nes ten ir yra pagrindiniai toksinų namai. Taip pat praeis. Gali paberti, vėl tie patys piktieji toksinai šalinami per odą priešinasi.

Visa tai praeis ir po kokių trijų dienų (kiekvienam individualiai) jūs pradėsit jausti geruosius rezultatus, oda pastebimai skaistės, pilvukas plokštės, o savijauta ryškiai gerės :)

Na pagaliau priėjom ir receptą, tiesa, ne kažkokį tikslų, tiesiog klasikinį žaliojo kokteilio variantą, kuris niekada nepaveda; ir kas svarbiausia, gaminamą iš paprastų, lengvai randamų ingridientų (kas skliausteliuose, galima dėti galima ir nedėti), o šis "/" ženkliukas reiškia arba :)


špinatai/salotos + obuoliai/kriaušės + (pusė saliero stiebo)   = 




2 komentarai:

  1. Labas Ieva. Tu gal Kaune būni? Nes atrodo, kad man reikia tavęs. Rokas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas :) būnu.. bet retai.. nes dabar Ukrainoje. Daugiau būsiu nuo vasaros, prašome rašyti pabudimas@gmail.com visais klausimais.. Kuom galėsiu - tuom padėsiu :)

      Panaikinti