2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Gaspačio

Labas rytas, jau įpusėjome mūsų iššūkį, tikiuos ir nuotaikos ir savijautos puikios, kiek sulaukiu atsiliepimų - taip ir yra :) Taip pat sulaukiu užklausimų ir prašymų nesaldžiam kokteiliui. Todėl šiandien bus du receptai, vienas žalias, o kitas, kaip ir prieš tai buvęs - raudonas. Nuo jo ir pradėsim.

Šią vasarą teko dalyvauti nuostabiame Mandalos festivalyje ir padėti draugams žaliavalgiškos kavinės virtuvėje. Neįkainojama patirtis. Ir festivalis ir virtuvė :) Ten išmokau, pritaikiau daug smagių receptų. Šis - vienas iš jų. Šalta gaspačo sriuba arba pomidorinis kokteilis - kaip pavadinsit, taip nepagadinsit :) Patiekalas labai dažnai gaminamas mūsų namuose (paragavę suprasit kodėl), bet kažkodėl vis neprisiruošiau pasidalinti.

Sumeskite į plaktuvą tris dalis pomidorų, vieną dalį raudonos paprikos, pusę svogūno (čia jei dviejų litrų blenderis), 3-4 saulėje džiovintus pomidoriukus, druskos, pipirų, tyro alyvuogių aliejaus gerą šaukštą, porą datulių ir kelis mažus abrikosus. Paskutinieji ingridientai stipriai pagyvina ir paryškina sriubos skonį, bet jei nėra, galima apsieiti ir be jų. Plakam. Vandens nepilam, nes pomidorai patys savaime sultingi, suplakus aš dar įberiu džiovinto baziliko ir galima siurbčioti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą