2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

what's the Plan?/Planas-Chuliganas

So - what's the big plan?.. We flew from Lithuania (that's where I'm from :) to Faro, Portugal and hitchhiked to Spain. Right now I'm travelling through the Southern Spain volunteering in eco projects. Wwoofing so to say. If you don't know what wwoofing is, check this out. In few words - it's an opportunity to share your knowledge and experience helping in eco farms all over the world. You're getting food and roof in exchange for your help. But not only this - you're getting so much more :) - it's a kinda spiritual practise, I could say, like everything else in life..:) To try yourself, to try your dearest and nearest, to try what you are, what you can, and what you can't.. The most important to understand - what you really want..
Right now we are in Tarifa - the wind and surfing capital of Europe. We are living with Danny and Saira and helping them in clearing the garden and planting stuff. They have this big eco-farm, completely sustainable  in the terms of energy with their wind mill and solar panels. Although they are not actually growing their own food, mainly I think because of other businesses aside (they have several casitas for rent all year round, like agricultural tourism, and Saira has her own veg restaurant in town), but they want to and they are getting there. :)
Our main food here are mandarins and oranges, it's a season in Spain. Although their twice more expensive as in Portugal, but tastes as good :)



Taigi, koks tas didysis planas?.. - Iš Lietuvos atskridome į faro, Portugalijoj ir atitranzavome į Ispaniją. Šiuo metu mes savanoriaujame eko projekte, Andalūzijoje. Taip sakant, wwoof'inam. Jei nežinote, kas tai yra, prašom pasiskaityti čia. Jei trumpai - tai galimybė dalintis savo žiniomis ir patirtimi (o kartais tiesiog rankomis ir fizine jėga :) ekologiniuose ūkiuose aplink visą pasaulį. Mainais už tokią pagalbą, jūs gaunate pastogę ir maisto, dažniausiai čia pat užauginto. Bet ne tik tai, iš tiesų gaunate žymiai daugiau. Tai lyg dvasinė praktika, kaip ir turbūt viskas gyvenime. Išbandyti save, artimą žmogų, suprasti, kas tu, ką gali ir ko ne.. O pats svarbiausias dalykas - ko iš tiesų nori.
Šiuo metu esame apsistoję Tarifoje. Europos vėjų ir bangletininkų sostinėje. Gyvename su Danny ir Saira, padedam jiems tvarkyti sodą ir sodinti įvairius dalykus. Jie turi didžiulį eko ūkį, visiškai save išlaikantį energijos prasme, su vėjo malūnu ir saulės baterijomis. Tik v akad jie patys maisto sau nelabai augina, pagrinde manau dėl to, kad apsikrovę kitais darbais (turi keletą ištisus metus nuomuojamų namelių, kaip kaimo turizmas, o Saira miestukyje tvarko nuosavą vegetariško maisto restoarnėlį), bet jie nori augintis ir jiems nedaug trūksta :)
Pagrindinis mūsų maistas čia - apelsinai ir mandarinai, šiuo metu Ispanijoje jų sezonas. Ir nors dvigubai brangesni nei Portugalijoje, bet ne mažiau skanūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą