2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

a little piece of heaven

Pamenat, kaip prieš kelias dienas FB klausiau ką daryti su daug persimonų?.. Gavau tikrai puikių patarimų, kurie laukia eilėje būti išbandyti. Tačiau, visai netyčia, užmačiau tokį paprastą receptuką. Na visai toks paprastas paprastutis. Bet iškart užuodžiau tame paprastume genialumą. Šiek tiek patobulinau ir.. 

Na, gavosi - vienas skaniausių raw desertų, kurį esu valgius. Be riešutų, taigi visai neriebus, lengvutis, tirpstantis burnoje.. Mažiau kalbų, taip sakant, ar ne?..:)



Jums reikės:

- Raw karamelei:
  • 5-6 datulių (aš būna ir dar daugiau dedu, puikiai stovi šaldytuve ji);
  • šaukštelio cinamono (naudoju šį - pats kvapniausias, skaniausias ir priedo ekologiškas);
  • vandens šlakelio (kad konsistencija būtų tirštoka) - viską suplakti.

- Spanguolių trintų su medumi arba saldikliu (nebūtinai);

- Persimono, obuolio;

Sutarkuojame obuolį (galima apšlakstyti citrinos sultimis, kas nori daugiau rūgštelės be to - taip obuolys nepatamsės), nupjaunam persimono viršų, išskobiam ir viską, ką iškrapštėm smulkiai supjaustom. Sumaišom smulkintą persimono vidų su tarkuotu obuoliu ir šiek tiek karamelės, arba tik cinamonu paskaninam, karamelę viršui paliekam. Įdarom gauta mase išskobtą persimoną, puošiam karamele ir trintom spanguolėm. Be galo, be galo, be galo skanu... :)

Jei yra noro, visą šitą reikalą galima truputį pašildyt orkaitėj arba dehydratoriuje, kad vaisiai suminkšėtų ir šilti labiau šildytų.. Aš tiesiog laikau vaisius kambario temperatūroj, jie pas mane prinokę ir puikūs, tai niekur papildomai nekišau,

Apksritai, ta raw karamelė - dieviška, taip pat skanu būtų tiesiog apšlakstyti ja skiltelėm pjaustytą persimoną, jei neturit laiko tarkuoti, pjaustyti ir maišyti. Skanaus :)

p.s. Jei ką - dar laukiu receptų su persimonais, vis dar turiu jų daaaaug :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą