2012 m. rugsėjo 21 d., penktadienis

apie knygas maitinančias sielą

             Prie mano lovos nuolat stovi stirta knygų.. Ir aš jas skaitau.. Visas.. Iškart..:) Tai problema - nes šitaip pakaitom skaitant būna sunku kurią pabaigti :)) o knygos gi dar turi tendenciją daugėti, vis ateina ateina iš kažkur, vis kokie gerieji žmonės atneša...:) Bet būna kad ir pabaigiu kurią.. tai va ir noriu pasidalinti keliom, tokiom, nuo kurių sunku buvo atsitraukti..:) apie laimę.. vidinį augimą.. apie jogą..ir šiaip.. tiesiog :)
             Taigi - nuostabi knyga išversta ir į lietuvių kalbą, seno leidimo tokia knygelė - labai paprastai be skambių frazių supažindina su meditacija ir jos technikomis. Bet ne tik.. Tiesiog knygelė - kaip valdyti savo mintis, emocijas, kaip tapti/būti laimingu.. Daug naudingų, praktiškų, veikiančių patarimų bei labai lengvai skaitosi.
 
"Žmogiškoji būtybė yra dalis visumos, kurią mes vadiname "Visata", apribota laike ir erdvėje. Ji supranta save, savo mintis ir jausmus kaip nesusijusius su likusiomis dalimis - tai tarsi optinė jos sąmonės apgaulė. Ši apgaulė mums yra lyg kalėjimas, apribojantis mus asmeniniais mūsų troškimais ir prisirišimu prie kelių mums artimiausių žmonių. Privalome siekti išsilaisvinti iš šio kalėjimo išplėsdami užuojautos ratą taip, kad jis apimtų visas gyvas būtybes ir visą gamtą su visu jos grožiu."
                Ir dar viena įkvepianti bei įdomi knyga apie mokytojo Swamio Vishnu-devanandos, pagrindinio Shivanandos mokinio, skleidusio mokymą Vakaruose, gyvenimą. Daug pačio Vishnudevanandos žodžių, citatų, daug konkrečių praktikų - ba galo naudinga. :) Ištrauka apie tai, kaip neužmigti 'ant laurų':) :
 
"You all make resolutions at New Years do you not? You resolve not to smoke, not to eat meat, not to drink alcohol, or not to smoke marijuana. However, if you are 100% successful, then it is not proper resolve, becouse it is already your way of life. You must take something that you are still inperfect at and wish to improve. If I were to take the above four resolves, I would be completely successful in them, so instead I should take a useful resolve, such as, "I will not get angry". Every year I fall in this resolve, so I modify it. Instead of getting angry every second day, I will get angry every third day.
        I no longer keep a written spiritual diary, but i do continue to keep one in my brain. Before I go to bed, I examine how many times I got angry or how many times I shouted. Then I pray to God and say, "Oh Lord, I am offering this to you." In this way I surrender. That is what resolves are all about."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą