2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

būkim gražios - japoniškas veido masažas

Jau seniai norėjau pasidalinti moteriškomis grožio gudrybėmis bei įvairiomis maloniomis moteriškomis procedūromis.  Informacijos pakankamai daug, dėl to skaidysiu ją dalimis. Jau anksčiau rašiau kaip patiems pasigaminti natūralų paprastutį veido prausiklį bei lūpų balzamą.
Šiandien - japoniškas akupresūrinis veido masažas - neatsiejama mano ryto dalis :)
Kol plaukai džiūsta susukti į rankšluostį po dušo - pats laikas išbandyti šį masažiuką. Užtruksite tik kelias minutes, bet, pažadu, maloniai išsibudinsite ir nusiteiksite puikiai dienai. Juo labiau, kad veido masažas veikia ne tik veidą bet per susijusius taškus ir vidaus organus.
Jam reikalingas aliejus arba kažkoks natūralus kremas. Aš pirmenybę teikiu aliejui, nes jis - natūralesnis ir  turi savybę sutraukti toksinus, kurie šalinami per odą bei žinoma pamaitinti. Naudoju ekologiškų aliejų ir eterinių aliejų mišinius, labai smagus sezamų aliejus, bet dabar lepinuosi alyvuogių aliejum su keliais lašeliais levandų.
Šis masažas iš tiesų stebuklingas, žymios japonų grožio ekspertės Yukuko Tanaka sukurtas limfodrežaninio masažo ir veido akupresūros derinys. Puikiai aktyvuoja meridianų taškus, padeda šalininti toksinus bei stangrina audinius. Pats masažas tikrai labai paprastutis nepaisant šių visų sudėtingų terminų. Yukuko Tanaka teigia, jog darydamos jį kasdieną jau po kelių savaičių atjauninsit veiduką keliais o gal net ir 10-šimčia metų.
Po masažo kruopščiai nuvalau veidą šiltame vandeny sudrėkintu rankšluostuku, labai gerai naudoti kokį lininį, kilpinį - tada dar gaunasi ir  lengvas šveitimas tuo pačiu. Jei niekur nereikia eiti - tiesiog palieku aliejų kol galutinai susigeria.



Vedos apskritai rekomenduoja  dieną pradėti viso kūno savimasažu. Anksčiau taip ir darydavau, prieš jogą, tačiau paskutiniu metu sunkiai randu tam laiko, pasistengsiu kada ir šį masažą aprašyti, ten jau aišku aliejaus jokio nenaudojam, atliekamas per rūbus, jis prilygsta mankštai arba pramankštai prieš rytinį bėgimą ar jogą, o jo dalį - pvz pėdų masažą galit pritaikyti ne tik sau, bet artimiems brangiems pamaloninti :)

7 komentarai:

  1. Japoniški veido masažai išties padeda būti gražiai. :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo tikrai veiksmingai! Gavau per gimtadienį pakvietimą, pagal kurį man priklauso Tailandietiškas masažas, sakykit ar labai jis skiriasi nuo japoniško? Galvoju ar užteks tik šito, ar dar papildomai japonišką užsisakyti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit skiriasi, Tailando masažas dažniausiai su rūbais atliekamas, toks palaužymas, patempimas, o čia tiesiog veido madažas, bet kokiu atveju bus malonu ir naudinga :)

      Panaikinti
  3. Gerbiama Ieva, norėčiau paklausti, kokį aliejų masažui geriausia naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, aš kaitalioju, naudoju kokosų, arganų arba simondsijų, ką turiu :) kai nieko neturiu - esu naudojus ir virtuvinį paprastą alyvuogių..

      Panaikinti
  4. Sveiki, norėjau pasiteirauti gal žinote, kur tokė masažą ar panašų darytų Vilniuje? Noriu draugei gerbėjai visko kas susiję su Japoniją padovanoti tokio principo masažą Vilniuje. Galvoju gal kokį kuponą iš čia https://www.pasiutuslape.lt/spa-masazai-vilniuje bet vat nžinau dėl Japonišku, ką patartumėte?

    AtsakytiPanaikinti