2012 m. kovo 27 d., antradienis

pasidaryk lūpų balzamą pati!/DIY Lip Balm

Jau geras dvi savaites kabėjo šis projektėlis už minties galiuko užsikabinęs, kol prieš kelias dienas prisiruošiau, nusiteikiau ir po kokių penkių minučių - voilà :)
Taip - šitaip paprasta ir šitaip greitai.. o rezulatatas pranoko lūkesčius, ar kaip ten sako..
Taigi - reikės: 20 g. natūralaus bičių vaško (lakštais parduodamas bitininkų parduotuvėse), 25 g. kakavos sviesto, 10 ml. migdolų aliejaus, 3/4 šaukšelio augalinio glicerino (vasitinėse yra), 2 lašai vitamino E, ne daugiau 8 lašų mėgstamo eterinio aliejaus (šiuo atveju - mandarinų), taip pat dėjau 3/4 šaukštelio medaus iš savo avilio. Raitojamės rankoves, kietąsias dalis (vašką, sviestą) ištirpdom karšto vandens vonelėj, į šiek tiek praaušųsį mišinį supilam likusius ingridientus, viskas turi ištirpti ir tapt gražia vienalyte auksine sriuba :) Kol dar nepradėjo stingti supilstom į indelius (gali būt seni indeliai nuo lūpų balzamo). Gausit kokius 5 vnt. rankų darbo, su meile, iš natūralių ekologiškų ingridientų pagaminto džiaugsmo jūsų ir draugių (nepamirštam dalintis) lūpytėm :) Skanaus.. (ir tai  tikrai skanu :)
p.s. kakavos sviestą galima pakeisti kokosų aliejum arba kitu kietu aliejum, kaip ir visą kitą - improvizuokit :) pvz. kitą kartą aš darysiu šokoladinį..:)


1 komentaras: