2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Chefchaouen'as - mėlynasis miestelis

Taigi, aš jau Maroke, kaip ir kodėl - čia jau kita ilga istorija, kuria gal kada pasidalinsiu :) Pirmas miestukas, kuriame atsidūrėm tą pačią naktį, keltu kirtę Gibraltarą - Chefchouen'as.. Labai labai ypatingas miestukas..:) Vertas pasakos :)
Seniai seniai..:) Gilioj jaunystėj, buvau pakibus ant mėlynos spalvos. "Pakibus" tiesiogine ir visom įmanomom to žodžio prasmėm :) Kelis metus iš eilės visi mano daiktai, drabužiai - nuo kojinių iki pirštinių, sagų, plaukų segtukų tiesiog privalėjo būt mėlynos spalvos. Tuo metu mėlyna, žydra, indigo ir visi jų atspalviai buvo artimiausia spalva mano mintims, nuotaikoms ir sapnams. Turbūt brangūs ir artimi dar atsimena tą, mėlynąjį periodą :)
Tai va. Po tiekos metų pagaliau atsidūriau mieste, kur lygiai taip pat - Viskas Mėlyna.
Namai, stogai, grindinio plytelės, taxi autumobiliai, sienos, langai, indai, paveikslai, nuo žemės iki dangaus - Mėlyna :) O jei trūksta mėlynumo dar visur  gali nusipirkti mėlyno pigmento - šiaip - pasimėlyninti :)
Kartais beklaidžiojant tom gatvelėj apima jausmas, lyg bristum vandenyno dugnu. Ta mėlyna po kojomis, visur aplink ir virš galvos lyg įsupa tave į vėsų, laiką ir mintis stabdantį glėbį. Kur tiesiog noris prisėsti ir leisti tom bangom ristis, užlieti galutinai..Ramuma.. ramuma...
Žinoma, Chefchouen'as ne tik mėlynas, bet ir pilnas saulės, tinginiaujančių katinų, bei saldžios stiprios mėtų arbatos, kaip ir visi Maroko miestukai..











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą