2021 m. birželio 16 d., trečiadienis

Ypatingo skonio azijietiška sriuba, kurią norėsis gaminti vėl ir vėl

Už šitą receptą esu dėkinga savo sesutei. Tai ji pradžioj papasakojo, o paskui ir pagamino šią, tobulo, turtingo, pilno skonio sriubą. Istorija buvo tokia, kad sesė šią sriubą gamino svečiuose pas mūsų tėvelius, kurie labiau vertina įprastą, lietuvišką skonį, tad nelabai kas valgė jos patiekalo ir liko beveik pilnas puodas, kol atėjau aš, paragavau ir man taip patiko, kad aš tą visą dieną ir visą kitą dieną daugiau nieko ir nevalgiau, kol to puodo nepabaigiau.

Šiuo receptu norėjau pasidalinti jau labai seniai, nes gaminau jau bilenkiek kartų ir taip paprasta, bet taip skanu! Tačiau kita istorijos pusė buvo ta, kad labai norėjau nefotografuoti patiekalą, bet nupiešti akvarele - kaip paaiškėjo mano įgūdžių tam dar neužtenka ir teko sugrįžti prie senų gerų fotografijų.


Taigi - tailandietiška (norisi sakyti), veganiška sriuba su ryžių makaronais. 3-4 porcijoms jums reikės:

  • 1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės, geriau jau sutrinti;
  • 1 skardinės kokosų pieno;
  • gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio);
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • 200 -250 g. grybų, svarbu, kad grybai būtų iš tvirtesnių, nesukrentančių - aš naudojau shiitake, tai buvo tobula, dar tiktų portobelo;
  • keletą šaukštų kokosų aliejaus kepimui;
  • pakuotės raudonojo kario pastos;
  • druskos arba pusės kubelio sultinio, jei pilsite papildomai 150-200 ml vandens, jei mėgstate skystesnę sriubą;
  • 3-4 porcijos ryžių makaronų (paruošti pagal instrukciją ant pakuotės);
  • 1 raudona paprika;
  • pusė vidutinio dydžio cukinijos;
  • kalendros žalumynų;
  • laimo (žaliosios citrinos);

Papildomai galima įdėti:

  • konservuotų sojų pupelių daigų;
  • kepintų tofu kubelių:

Gaminimo eiga:

  1. Kokosų aliejuje trumpai pakepiname smulkintą imbierą ir česnaką;
  2. Beriame pjaustytus grybus; šiek tiek jiems apkepus - dedame kubeliais pjaustytą papriką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją; viską truputį patroškiname;
  3. Kai daržovės šiek tiek suminkštėja į puodą pilame pertrintus konservuotus pomidorus bei kokosų pieno skardinę; jei norime skysčiau - pilame vandens (tada gali tekti pasūdyti);
  4. Pasemiame sriubos skysčio į atskirą puodelį ir jame ištirpiname, išmaišome kario pastą; supilame viską atgal į puodą;
  5. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės, laikome atskirai, patiekiame prieš pat valgant - į dubenėlius, kad nepervirtų;
  6. Pilame sriubą, puošiame, skaniname kalendros žaluma ir patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu šalia, kad pasiskaninti laimo sultimis.
Skanaus! Jei gaminsite, pritaginkite, labai įdomu bus sužinoti kaip gavosi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą