2020 m. spalio 26 d., pirmadienis

Saldžiųjų bulvių ir tempeh (fermentuotų sojų pupelių) Budos dubenėlis

Šią savaitę jums dovanosiu daugiau receptų, na tas daugiau, tai kelis - nes vėl dalyvausiu Instagram projekte veganiška savaitė, apie kurį dar pasidalinsiu stories. Ten planuoju du be galo skanius, daugelio mėgiamų patiekalų veganiškus atitikmenis. Kokius? Sekit ir pamatysit. :) O kol kas toliau tęsiu su Buddha bowl serija. 

Šiame dubenėlyje naudojama tempeh - vienas mano mėgiamiausių sojų pupelių gaminių, ją galima pasigaminti ir patiems, bet ne taip lengvai, nes pupelių fermentacijai reikia tam tikrų bakterijų, paprasčiau - įsigyti. Tempeh galite rasti veganiškų prekių parduotuvėse. Taip pat šiame patiekale naudojamas tahini, sezamų pastos padažas yra vienas mano mėgiamiausių padažų bet kokioms salotoms, rekomenduoju pabandyti. Recepto ingredeintas - orkaitėje su prieskoniais kepti avinžirniai - irgi puikiai tinkantis pabarstukas ant salotų ar kitų patiekalų.


Jums reikės (2 porcijoms):
  • 2 nedidelių arba 1 didokos saldžiosios bulvės;
  • pusės pakuotės tempeh, galima pakeisti į tofu;
  • pusės brokolio galvos;
  • pusės paprikos;
  • 2/3 puodelio kynvos (bolivinės balandos) sėklų;
  • 200 gr konservuotų avinžirnių (jei verdate patys, reikės maždaug 100 gr sausų);
  • mėgstamų prieskonių avinžirniams (aš naudojau karį ir ciberžolę);
  • druskos, pipirų, aliejaus;

Tahini padažui:
  • 1/4 puodelio tahini - sezamų pastos;
  • 2/3 citrinos sulčių (pagal skonį);
  • žiupsnis druskos;
  • 1 šaukšto saldiklio (agavos nektaro arba klevų sirupo);
  • vandens, kad taptų padažo konsistencijos; (priklausys nuo jūsų tahini pastos, bet maždaug 4-6 šaukštai, pilkit pamažu);

Saldžiąsias bulves nulupame, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome aliejumi ir šauname į orkaitę, kepame 180 laipsnių orkaitėje maišant, kol pilnai suminkštėja ir apskrunda.

Perplauname konservuotus avinžirnius, beriame į orkaitę, barstome druska, mėgstamais prieskoniais, šiek tiek šlakstome aliejumi ir kepame apie 15 min. kelis kartus pavartant. Nepersistenkite, avinžirniai neturi sukietėti. Galima juos kepti kitoj skardoje, kartu su bulvėmis, tik trumpiau.

Išverdame bolivinę balandą. Baigiant virti ant balandos puodo dedame sietelį su brokoliais, uždengiame dangčiu, kad jie šiek teik apvirtų garuose.

Keptuvėje pakepame riekelėmis supjaustytą tempeh. 

Papriką supjaustome juostelėmis.

Visus padažo ingredientus sumaišome iki norimos konsistencijos (turi būti maždaug grietinės/jogurto tirštumo).

Viską patiekiame gilioje lėkštėje ir apšlakstome padažu. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą