2020 m. spalio 14 d., trečiadienis

Čija pudingo pusryčiai su avietėmis

Tokį pusrytį pasirinkau gaminti šį savaitgalį, kai gaminau maistą savo draugių renginyje 18-ai žmonių. Galvojau pasiruošiu iš vakaro ir bus lengviau. Ir taip - tai įmanoma, tačiau paskui nusprendžiau, kad noriu gaminti šviežiai iš pat ryto ir turėjau daug reikalų su maišymu :) 

Nors toks patiekalas gana lengvas, tačiau svarbus čija sėklų ir augalinio pieno santykis, taip pat svarbu iškart maišyti, kitaip bus ne pudingas, o gumulai. Maišyti ir papildomai pilti pieno greičiausiai teks kelis kartus, nes čija sėklos labai geria skystį. 

Savaitgalį ruošiau sluoksniuotą čija sėklų pudingą, dvejuose atskiruose dubenyse susimaišiau bazę, o tada į vieną dėjau kokybiškos riebios kakavos, taip pat teks ten įpilt ir daugiau sirupo, bei augalinio pieno, nes kakava karti ir taip pat sugeria skystį. Tačiau efektas ir skonis - garantuotas. Gardinau avietėm, bananais, bei žemės riešutų sviestu, kuris labai dera prie kakavinio pudingo sluoksnio.

Noriu su jumis pasidalinti pagrindu, bei proporcijomis vienai porcijai pudingo paruošti, o toliau - sekite paskui fantaziją :)


Jums reikės (1 porcijai):

- 2 šaukštai čija sėklų;
- pusė puodelio augalinio pieno;
- 1 šaukšto saldiklio (agavos nektaro arba klevų sirupo);

Viską sumaišykite, palikite pastovėti ir po kelių minučių dar kartą permaišykite, galima laikyti šaldytuve ir suvartoti per savaitę.

Pusryčių dubenėlin sukrėskite pudingą, ant viršaus pjaustykite banano, pabarstykite aviečių, taip pat šitame variante, kur nuotraukoje naudojau kakavos pupelių gabalėlius, jas galima keisti šokolado gabaliukais. 

Galima puošti gyvomis gėlėmis (kurių nebūtina valgyti, tačiau valgomos gėlės yra šios: našlaitės, medetkos, nasturtos, chrizantemos, gvazdikai, kiaulpienės, rožės, žibuoklės, serenčiai, dobilai, rugiagėlės - žinoma, nereikėtų persistengti su kiekiu, bei nevalgykite gėlių rinktų pakelėse).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą