2016 m. lapkričio 29 d., antradienis

Matcha Latte keksai

Man labai patinka žodis "keksas", nežinau, kažkokios asociacijos iš vaikystės su kažkokiu mielu gyvūnu, ar gal filmą kokį mačiau, nepamenu. Jis man toks.. naminis.. Na bet taip ir yra - kas gali būti geriau sekmadienį, kai už lango pusto, nei keksiukų kvapas sklindantis po visus namus.. Bet aš kažkaip jų nekepu labai dažnai.. na nes jie tokie.. maži.. ir greit susivalgo :) O ir formos neturėjau.. Bet šį savaitgalį nuo pat ryto padus pradėjo kutenti ta nuotaika. Na ta - keksiukų kepimo nuotaika. Tai nulėkiau per audrą iki draugės, gavau formelę (ačiū, Giedrute) ir grįžusi namo burtininkavau.

Pamenat, kažkada dalinausi matcha latte receptu. Matcha - tai pačios aukščiausios kokybės nekaitinti, neskrudinti, labai atsargiai išdžiovinti žalios arbatos milteliai. Matcha - tai vienas iš superfoodų, pilnas antioksidantų, padedantis šalinti toksinus, skatinantis medžiagų apykaitą, o dar pilnas chlorofilo ir vitaminų. Kartu su augaliniu pienu ir karštu vandeniu plakant blenderyje galima pasigaminti nuostabaus skonio latte, tik be kavos, o su sveikesne alternatyva - matcha arbata. Bet taip pat šiuos arbatos miltelius galima panaudoti ir kitur: gaminant žalius kokteilius, avižinę košę ar kažką kepant..

Šį kartą siūlau išsikepti tokių pieniškų, grynai kaip matcha latte keksiukų. Labai lengvai pagaminamų, tik iš kelių ingridientų ir veganiškų. O skonis - gurmanams. Kažkas kitokio, su lengvu atspalviu. Žaliu :) Aaa?


Jums reikės:
  • 1 puodelio miltų (aš stengiuosi naudoti per pusę su pilno grūdo, arba bent jau nebalintus miltus, tačiau jie kepant ruduoja ir ne tokia ryški žalia spalva, tai jei norisi žalesnių keksiukų - naudokite aukščiausios rūšies balintus miltus);
  • 2 šaukšteliai matcha arbatos miltelių (naudojau šiuos);
  • šaukštelis sodos arba kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 puodelis augalinės grietinėlės (iš bėdos galima naudoti ir augalinį pieną);
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus;
  • vanilės (nebūtina);
Kaip matote nedėjau cukraus, tai todėl, kad grietinėlė arba pienas dažnai būna saldinti, o be to, šiuos keksiukus tepu baltu glaistu, kuris vien iš cukraus.



Toliau viskas labai paprasta - sumaišykite produktus. Aš plaku rankiniu mikseriu ir ištirpinu aliejų prieš tai, kad lengviau pasiskirstytų. Kepkite keksus 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min., patikrinkite ar iškepę dantų krapštuku - turėtų nebūti prilipusių trupinėlių. Iš šios porcijos keksiukų gaunasi nedaug - gal 10, jei valgytojų turėsite daugiau - dvigubinkite porciją.

Jei norite pasigaminti paprasto veganiško glaisto: išmaišykite pusę puodelio cukraus pudros su šaukštu (gali reikėti ir daugiau) augalinio pieno, skaninkit vanile. Glaistykite tik atvėsusius keksiukus ir viršų dar pabarstykite matcha arbatos milteliais.

Aš kai netingiu ir turiu šaldytuve dar keksiukus pjaunu pusiau ir pertepu tirštu kokosų pienu - labai labai tinka :) Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą