2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

chokolate + kale

Jeigu aš jums pasakyčiau, kad salotos gali būti desertas?.. Taip taip salotos, iš tikro tai net ne salotos - o kopūstas, garbanotas. Dar geriau ane? Ir desertas ne bet koks - Šokoladinis. :) Pasukiotumėt man prie smilkinio pirštu?..

Iš tikro dviračio čia neišradinėju jokio, tiesiog pagaliau prisiruošiau pagaminti seniai planuotus šokoladinius kale čipsus. Vis matydavau įvairiuose receptų puslapiuose, blog'uose, o kadangi aš mėgėja visokių keistų (iš tikro tai jie visai ne keisti gaunasi, čia tik iš pirmo žvilgsnio), įdomių, atrodytų nesuderinamų dalykų - tai buvo tik laiko klausimas.

 

Na, ką aš galiu pasakyt - skonis - tiesiog pasaka, toks grynas šokoladas, tik traškus ir lengvas ir dar plius tas jausmas, kai žinai, kad sveika ir kad po juo daržovė, kurios visai nesijaučia..

Internete yra labai daug tų traškučių variantų, bet aš nenorėjau dėti papildomų riebalų (nes daug kur siūlo kokosų aliejaus) ar maišyt kelių rūšių riešutų, tad paeksperimentavau ir gavosi geriausias variantas ever (iš tikro, tai tik tuos vienintelius savo čipsus ir esu valgius, bet na tikrai be galo skanūs:). Jums reikės:


Viską sublendinam, tada įmasažuojam į nuo kotelio nuskabytus kale'ų lapelius, pabrėžiu, labai svarbu nuskabyti nuo koto, nes kitaip prastai džius, dar galima paplėšyti, kad nebūtų didelių gabalų. Ir šaunam į džiovyklę arba jei neturit, kaip kad aš - į orkaitę, su ventiliatoriaus režimu ir ant kokiu 42-45 C temperatūros, jei orkaitė paprastesnė, galima durelėmis praviromis džiovinti, kaip seniau mūsų mamos darydavo. Reikės kelių valandų (3-4), kol čipsai taps traškūs.

O jau kvapas, kai džiūna - tai visa virtuvė kvepia lyg maža šokolado gamyklėlė.. ir toks Kalėdų jausmas :))) Kuris patrigubėja, kai džiovinimo procesas baigiasi :) Visiems, kas ragavo - labai patiko. Ir jums patiks - pabandykit :)

3 komentarai:

  1. Puiku! Butinai pabandysiu savo vienam dideliam ir trims maziems gurmaniukams pagaminti! :) Gaminau tik suriu kale cipsu varijanta, ir tai vuresnelio puse klases paragave recepto paprase. O cia - sokoladas... Mmm, belieka tik gauti kale! :) Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes irgi šiandien gminam. Dabar džiūsta sūrūs. Vakare gaminsim saldžius. Labai smalsu paragauti, nes skonio net neįsivaidzuoju, nei sūrių, nei saldžių :)

    AtsakytiPanaikinti