Dalinuosi receptu, išspausdinti pavasariniame "Beatos virtuvė" žurnale :)
Turbūt nerasite žmogaus, kuris nemėgtų makaronų.
Aš irgi labai mėgstu, ypač spagečius, dar nuo studentavimo laikų, kai
pagrindinis maistas ir buvo – keptos bulvės bei makaronai.
Tačiau tie, įprasti spagečiai, su visokiais
riebiais padažais, turi paskui tendenciją nusėsti visokiose nepageidaujamose
vietose. Ir skranduką užkemša. Kyla klausimas, o ką daryti?. Nes, nu, jeigu
norisi..
Kai tik nusipirkau tą makaronų pjaustyklę, turbūt
nebuvo ne savaitės, kad negaminčiau šių įprastų-neįprastų makaronų.
Todėl šiandien ir jums siūlau pamėginti. Dviems
porcijoms reikės:
- dviejų vidutinio dydžio cukinijų;
- vieno sunokusio avokado;
- pusės skiltelės česnako arba česnako granulių arba džiovinto svogūno miltelių (tas svogūniškas skonis šiame padaže labai tinka, bet galima ir praleisti);
- druskos, pipirų pagal skonį;
Pirmiausia, specialios pjaustyklės pagalba
paverčiam dvi cukinijas į kalną makaronų. Jei tokios pjaustyklės neturit –
nebėda, galima naudoti tarką kuri pjausto ilgais šiaudeliais. Šiek tiek
pabarstom druska, ir išmaišom rankomis. Druska padės išsiskirti sultims, kurias
paskui nupilsim, kad makaronai nebūtų vandeningi.
Toliau gaminam padažiuką: smulkinam avokadą su
česnaku, išsukam iki vienalytės masės kombaino S formos peiliuku pagalba arba
naudojant kokį rankinį smulkintuvą; tačiau galima visa tai padaryti ir
paprasčiausia šakute. Padruskinam ir papipirinam pagal skonį. Aš į tą patį
padažą dar sumetu visus galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.
Viskas! Užtruksite
ne daugiau penkių minučių. Sveiki, skanūs, maistingi pietūs per 5 minutes – gi, stebuklas kažkoks, dėl to man taip ir patinka žaliavalgystė :)
Dabar belieka sumaišyti makaronus su mūsų padažu,
puošti pusiau padalintais mažyčiais pomidoriukais, dar galima saulėj džiovintų
pomidorų pasmulkint ant viršaus – tiekti į stalą ir mėgautis.
Svarbiausia, kad šis patiekalas – tikras
chameleonas, jį galima visaip kaip adaptuoti ir pritaikyti pagal savo skonį.
Vaikai nevalgo daržovių? – Pabandykit jų taip
mėgstamų spagečių (aš rinkčiausi be glitimo) lėkštėje įmaišyti pusę štai tokių makaronų
iš cukinijų (tik nulupkit odelę, kad lengviau kramtytusi), ir būtinai
nepagailėkit vyšninių pomidoriukų – nes visi vaikai labai mėgsta apvalius
mažučius dalykėlius.
Jei vistiek nevalgo – pakeiskite bent jau jums
įprastą makaronų padažą, šia, sveikesne alternatyva. Jis turi švelnią, kreminę
konsistenciją, labai tinka kaip padažas salotoms, arba tiems patiems makaronams
– vietoj visokių sūrių ar majonezų.
Garantuoju, kad šis patiekalas jus maloniai
nustebins – pabandykit :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą