2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Žaliavalgiški makaronai su marinara padažu

Jau senokai nebuvo recepto. Tai nereiškia, kad aš nieko sudėtingiau nei kokteilis negaminu (nors būna daug ir tokių dienų), tiesiog dažniausiai valgau kažką tokio paprasto, tiesiog elementarias salotas, kad tikrai nėra prasmės dalintis.

Tačiau kartais 'sėdu' ant kokio vieno patiekalo ir gaminu jį kasdieną, kelias dienas iš eilės. Taip buvo praeitą savaitę su žaliavalgiškais barščiais (būtinai kada pasidalinsiu receptu), patį pirmą kartą kai juos gaminau, tai valgiau ir pietums, ir paskui dar vakarienei tą pačią dieną susiplakiau. Nes juk jei skanu, tai skanu :)

Tai va, vakar vėl tas pats atsitiko - prisiminiau, kad senai spagečius žaliavalgiškus begaminau. O dar parduotuvėj buvo akcija nedidelėms cukinijoms ir pomidorams (Maximoj čia), tai visko užsipirkau, kad bent keliems kartais užtektų ir pasiraitojau rankoves.

Kad šis patiekalas pavyktų, bent mano nuomone, yra du svarbūs dalykai:  spiralizer'is (toks aparatas, kur makaronus padaro, bet galima naudoti ir tarką korėjietiškoms morkoms, ar kokią kitą, kur ilgais šiaudeliais pjausto) ir žinoma - padažas.



Cukinijas (nors tokius makaronus galima daryti ir iš agurkų ar burokėlių) supjaustom/išsukam ilgais gražiais makaronais, šiek tiek pabarstom druska - tai padeda išsiskirti sultims, kurias reiks nupilti, kad patiekalas nebūtų pavandenijęs.

Gaminam padažiuką, aš per eilę metų ištobulinau šį receptą ir tokį padažą naudoju labai daug kam, nebūtinai spagečiams. Taigi, vienai, pusantros porcijai reikės - 

  • dviejų vidutinių pomidorų;
  • 4-5 saulėje džiovintų pomidorų (galima naudoti šalto spaudimo aliejų  - pora šaukštų įpilti, bet nebūtina);
  • pusės skiltelės česnako;
  • prieskonių, aš naudoju paprikos miltelius ir kajeno pipirus, o paskui, jau paruoštą patiekalą barstau bazilikais, žinoma galima ir žaliais puošti, jei turit;
  • dviejų datulių;
  • druskos (jei naudojat);

Viską sublenderiuojat, vandens papildomai pilti nereikia, paskui tegul porą minučių pastovi, kad taip pat galima būtų nupilti sultis.

Viskas! Kraunat į lėkštę makaronus, drebiat kiek norit padažo ir mėgaujatės. Patikėkit, išties labai skanu :)

4 komentarai:

  1. atrodo tobulai, super
    pirksiu spageciu pjaustykle ir isbandysiu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit tikrai galima pradžiai išbandyti tarką, kur ilgom juostelėm pjausto :) Aš visad sakau, kad žaliavalgiaujant tikrai nebūtini ten visokie super duper prietaisai. Skonis šiuo atveju ttikrai nepasikeis, o jūs galėsit pasimėgaut šiuo patiekalu jau šiandien, o ne kažkada :)

      Panaikinti
  2. padazas toooks skanus, taip ir nujauciu tik pamacius foto:) butinai naudosiu ir ne tiek siem makaroniukam;) likutis su grikiais suejo:);)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, kaip džiaugiuos, man jis irgi labai patinka :) Galima netgi artimuosius pripratint vietoj visokių kečupų naudot - žymiai sveikiau :)

      Panaikinti