Labas rytas, suraitytas!
Šiandien įrašas skirtas, bent jau mūsų virtuvės labai dažnam svečiui iš Rytų - sušiui :)
Kažkada jau čia kėliau tokį bendrą žaliavalgiško sušio receptėlį, bet per tą laiką buvo išbandyta ir suragauta nesuskaičiuojama daugybė įvairiausių kitų žalio vegan sušio variantų..
Kadangi, pabrėžiu, tikrai nesuskaičiuojama daugybė, nusprendžiau pasidalinti ne konkrečiu receptu, o apskritai, ką galima krauti ant sušio ir kaip jo tą skonį keisti bei varijuoti..
Taigi, pagrindas aka "ryžiai":
- pats žinomiausias, paprasčiausias variantas - smulkintas kalafijoras (dviems žmonėms, pakanka - pusė galvos);
- smulkintas kalafijoro pusbrolis - brokolis (dvi porcijos - taip pat pusė galvos);
- mirkytos smulkintos saulėgrąžos (apie du puodelius) su trupučiu citrinos aliejaus (kad nepajuoduotų);
- tų pačių mirkytų saulėgrąžų skonį taip pat galima keisti - galima dėti saulėj džiovintų pomidorų, labai skanu ir pikantiška, esu dėjusi špinatų arba šiek tiek spirulinos - labai graži žalia spalva gavosi, o ir vitaminų padaugėja;
- morkų išspaudos po sulčių taip pat labai tinka sušio pagrindui (dar kartais įmaišau tų pačių smulkintų mirkytų saulėgrąžų), į morkas tinka kario prieskoniai su razinomis smulkintomis;
- burokėlių išspaudos po sulčių (galima naudoti smulkintus burokėlius, tačiau sultis šiek tiek nuspauskit);
- bet kokių riešutų "sūris", arba tiesiog kombainu su S formos peiliuku labai gerai susmulkinti riešutai;
Toliau, ką galime krauti ant sušio, kad skaniau būtų:
- morkų, burokėlių, salierų, paprikos juosteles - pati tikriausia vaivorykštė gaunasi;
- tepamą riešutų "sūrelį"; arba aš tiesiog jei nededu į pagrindą saulėgrąžų, pasidarau tokį greitą variantą tepamo saulėrąžų sūrelio su prieskoniais ir lašeliu citrinos sulčių - sušis taps dar sotesnis;
- patį būtiniausią ir mano mėgiamiausią ingridientą - avokadą, taip pat pjaustytą juostelėm;
- svogūnų laiškus, arba kitus prieskoninius žalumynus, bet svogūnų laiškai, mano nuomone, labiausiai tinka;
- daigus - saulėgrąžų arba liucernos; realiai bet kokie daigai tinka ir dar labiau priduoda to rytietiško skonio;
- bet kokius žalumynus - špinatus, kažkokias salotas, netgi lauko žoles;
Sukrovus viską, gražiai vyniokite į džiovintų jūržolių nori lapą (daug video youtub'ėj, kaip tą padayti gražiai ir tvarkingai), pjaustykite aštriu peiliu ritinėlius ir lieka paskutinė dalis - apvoliojimas/apibarstymas;
- galima volioti baltose arba juodose sezamo sėklose, arba maišyti, kad tokie margučiai gautųsi;
- kanapių sėklose be lukšto;
- maltuose linų sėmenyse;
Viskas žinoma yra optional, kai gaminu sušius tikrai nenaudoju čia visų išvardintų ingridientų, nemėgstu tiek daug maišyti - tiesiog pasirinkit kelis, kas jums labiausiai patinka arba, kas šaldytuve užsitupėjęs.
Prie sušio, jei turit galit patiekti ilgom juostelėm tarkuoto balto ridiko - daikono, kad jau visaip taip japoniškai gautųsi. Taip pat imbiero, wasabi ir kokio alternatyvaus sojos padažo. Imbierą bandžiau marinuoti pati net kelis kartus, bet nelabai kas gąvosi - be galo aštrus ir niekaip nesisekė to aštrumo numušti, tai tiesiog naudoju parduotuvinį, kur be visokių priedų negražių.
Vietoj sojos padažo dažniausiai naudoju nama choya arba liquid brag aminos yra tokie - ale sveikesni variantai.
Ir dar labai tinka žalia arbata, ypač šaltesniu sezonu :)
p.s. Labai lauksiu jūsų ingridientų sušiui, nes skonio įvairovės juk nebūna per daug :)
Oi atsimenu šitą puotą :)))) Mes niekad namie sushių nedarom, gal reikės pabandyt :)
AtsakytiPanaikintiPaprastai marinuojamas šviežias (jaunas) imbieras, jis tikėtina, mažiau aštrus. Be to, aštrumas mažėja ilgiau palaikius.
AtsakytiPanaikintiO kur perkat nori lapus? Nes tie paprasti parduotuviniai potencialiai su visokiais jūros gyvūnėliais (ne vegan), o visiškai raw iš pvz. žaliavalgių parduotuvės, labai brangūs.
AtsakytiPanaikintiLabai idomus jusu blogas, neimanoma atsitraukti. O kiek geru dalyku radau! Aciu Jums!
AtsakytiPanaikinti