2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Vanduo

Dažnai, iš įvairių žmonių, girdžiu vieną ir tą patį klausimą: "Ar žaliavalgiai geria vandenį ir kokį?". Pradžioje dažniausiai atsakydavau šabloniškai tadalomaniškai :), kad žaliavalgiams jokio papildomo vandens nereikia, jie gauna pakankamai gyvo struktūrizuoto vandens iš vaisių ir daržovių, papildomas vanduo tik išplauna iš skrandžio bakterijas, mineralus ir pan. Visa tai žinoma yra tiesa, o bet tačiau, net ir žaliavalgiai būna persivalgo riešutų, džiovintų vaisių (o tai labai koncentruotas, pats savyje vandens beveik neturintis maistas, kuriam virškinti naudojamas vanduo iš kūno), kai kurie naudoja druską, kuri taip pat troškina. Todėl ir žaliavalgiai, ypač tie, kurie daugiau gamina, ypač šaltu sezonu, kai nėra melionų, arbūzų - natūralaus vandens spalvotų bombų :) - taip pat geria vandenuką.
Turbūt daugeliui ir aiškinti nereikia, kad su vandeniu iš krano kažkas yra ne taip, dažniausiai didmiesčiuose jis tiesiog neskanus, mažuose miesteliuose (kaip kad mano) skonis gal ir neblogas, bet kalkių nuosėdos po kurio laiko matomos plika akim.
Taigi - kokį vandenį gerti?. Ką su juod aryti, kad jis taptų kuo naudingesnis žmogaus organizmui?.. Koks vanduo yra pats geriausias?.
Mano geras draugas, Lietuvos žaliavalgių guru, Tadas Lomanas šiuo klausimu vienareikšmiškas - vanduo turi būti gyvas. Gyvas vanduo, pagal Tadą - kuris gauna saulės, mėnulio ir žvaigždių energijos, aplink kurį, o gal net kuriame auga augalai, skraido paukščiai, atbėga žvėreliai. Mokslininkų teigimu gamtinių šaltinių vanduo, tekėdamas per mineralus, kitas struktūras, jas "kopijuoja", ir kartais įgyja labai gerų savybių - todėl žmonės ir  vadina jį  gyvu ar gydančiu, "stebuklingu". Toks vanduo būna ir kai upė ar jos atkarpa teka į rytus - vanduo "pasikrauna" dėl sąveikos su žemės magnetiniu lauku.
Tadas, jei geria (o geria nedaug) naudoja vandenį iš savo prūdo, žinoma, jis gyvena atokiai nuo miestų, švarioje vietoje, prūdas jo kieme, maudytis ten su šampūnais ir muilais niekas nesimaudo, todėl tai visai suprantama, prieš daug metų, plaukdama baidare Šventąja, taip pat pamenu gėrėme jos vandenį, viskas ten su juo buvo gerai. Į gyvo vandens kategorijas įeina šaltiniai ir upeliukai, manau arti kiekvienos gyvenvietės galima tokių rasti, reikia tik paieškoti. Savo vienuose iš namų, Ukrainoje, vandenį mes semiame ir geriame iš labai senos medinės cerkvės kieme stovinčio šulinio, cerkvė ant kalno, jėgos vietoje, vanduo tikrai stebuklingas, saldus, gaivinantis ne tik kūną, negendantis, nesvarbu kiek stovėtų. 
Tačiau čia, Lietuvoje turiu tik vandenį iš krano :( Bet ir šiuo atveju galima rasti išeitį.  Kad pagerinti tokį vandenuką iš krano yra keletas variantų:

1. Įspausti citrinos sulčių. 
Citrina turi savybę nušarminti vandenį. Ypač tinka gerti tokį vandenuką rytais - iškart suveikia virškinimo sistema, pabunda skrandukas, padeda šalinti toksinus ir pan. Pagal žymų Ukrainos žaliavalgį Pavelą Sebastjenovičių, galima apskritai pakrauti vandenį gyvais enzimais ir bakterijomis, t.y. iš vakaro užpilti kelis griežinėlius morkos, ar agurko, ar kažkokių kitokių vaisių ir daržovių..Štai čia galite daugiau apie tai pasiklausyti (rusų kalba).

2. Naudoti filtrus su akmenimis, jonizatorius.
Mineralais įkrautas vanduo gydo nuo įvairių ligų, turi antibakterinį poveikį, bei daugelyje lygmenų išvalo vandenį. Pati naudoju gintaru pakrautą vandenį, dar tinka užpilti tignagą, šungitą ar kvarcą. Apie jonizatorius daug papasakoti negaliu, nes man jis truputį neįkandamas, bet girdėjau labai gerų atsiliepimų, jei domina, daugiau informacijos galit rasti internete.

3. Pakrauti vandenį saulės ar mėnulio šviesoje.
Tiesiog laikyti jį ant palangės, tuo pačiu išgaruoja ir nusėda kai kurie negerumai.

4. Naudoti tirpsmo vandenį.
Vandenį reikia užšaldyti, paskui atitirbdyti, nupiltu du trečdalius, o vieną palikti. Tie du trečdaliai turėtų būti švarus, tinkamas gerti vandenukas. Šito niekada nebandžiau, bet daugiau informacijos galite rasti internete.

5. Pakrauti vandenį teigiamais žodžiais, mintimis, emocijomis, muzika.
Skamba keistai?.. taip, turbūt tai reikalauja tikslesnio paaiškinimo:
Žinią, kad vanduo gyvas ir reaguoja į mintis ir jausmus, pasaulyje paskleidė Masaru Emoto. Jam rūpėjo akivaizdžiai įrodyti, kaip įvairios mintys, emocijos, ketinimai veikia vandenį. Taigi pirmiausia vanduo buvo veikiamas įvairiomis nuostatomis, mintimis, jausmais, o paskui šaldomas ir fotografuojamas. Veikiant vandenį geromis emocijomis, mintimis, susidarydavo gražūs, taisyklingų formų kristalai, o blogomis - neturintys jokios struktūros ar net bjaurūs dariniai.
Kadangi žmogaus organizme yra apie 70 proc. vandens, pasidarė akivaizdu, kad geras žodis, gera mintis (o ypač palaiminimas) turi tiesioginį poveikį fiziniam jo kūnui ir drauge savijautai bei mintims. Žemiau, trumpame filmuke galite pasižiūrėti jo tyrimų rezultatus:


Galų gale visose religinėse tradicijose naudojamas šventintas vanduo, t.y. vanduo įkrautas malda; todėl galima ne tik kartoti padrikus gerus žodžius, ar prilipinti lapelius su jais ant vandens asočio. Galima pašventinti vandenį ir maistą pačiam. Kiekvieną kartą geriant, ar vartojant, mintimis arba balsu padėkoti už jį, įvertinti, nes iš tiesų, du iš trijų žmonių šiuo metu pasaulyje kenčia nuo bado ar troškulio, o mes įeiname į tą vieną trečdalį; galima paprašyti vandens, kad dovanotų sveikatą, džiaugsmą, ramybę, viską ko jums trūksta, ar ko linkite kitiems, jį geriantiems žmonėms. O paskui geriant įsivaizduoti kaip toks stebuklingas, tyras vanduo teka jumis, ir atneša į kiekvieną jūsų ląstelę šviesos.
Jei įdomu, labai rekomenduoju paskaityti knygą ar pažiūrėti filmą "Žinia, kurią mums atneša vanduo".

O aš derinu ne vieną iš minėtų būdų, na, kad užtikrinčiau būtų :) Užpilu vandeniu gintaro gabaliukus, palieku ant palangės pasimaudyt šviesoje ir vadinu gražiais vardais. Man veikia :) O jums?.. Ar bandėt kas?. Galbūt turit savų vandens vartojimo/išgryninimo/gėrimo ritualų?.. Būtų labai įdomu išgirsti :)


p.s. Ar žinote, kad vanduo dengia daugiau kaip 70 proc. Žemės rutulio paviršiaus. Jo procentas žemėje yra toks pat kaip ir žmogaus organizme – sutapimas? :)

4 komentarai:

  1. Sveiki, vakar atradau šį blogą. Nuostabus, informatyvus, paprastas ir labai šiltas..matyt kaip ir autorė :). Toks pradžiamokslis ir ne visai, savęs pažinimo, atradimo ar net prabudimo srityje. Kai skaitai atrodo viskas taip logiška, paprasta, bet dėka darbų, stresų ir greito gyvenimo tempo pamiršta. Bet visiems ateis laikas prisiminti, yra posakis, jei nerandi per dieną 10 min meditacijai, privalėsi rasti valandą. Visiems skaitytojams ir sau norėčiau palinkėti rasti laiko sau. Linkiu gyvuoti labai ilgai ir auginti skaitančių būrį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai labai už žodžių šilumą :) buvo gera skaityti.. ir gera dalintis.. jums taip pat linkiu sveikatos, ramios vidinės laimės ir šviesos :)

      Panaikinti
  2. Vieną pirmadienio naktį susapnavau, kad trečiadienį įvyks esminis dalykas. Ketvirtadienį pagalvojau , o kas gi įvyko ? Taigi nuo trečiadienio mirkstu šiame tinklaraštyje. Dabar jau savaitė... Labai dėkinga.

    AtsakytiPanaikinti