2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

trakš trakšt traškučiai (again)

Pamenate, mes jau ne kartą gaminome kartu traškučius, arba čipsus (nepabijokim to žodžio:), mano patys mėgstamiausi - lapinių kopūstų, burokėlių ir topinambų ir dabar nauji - baklažanų.. Turbūt vertėtų ir vėl pradėti nuo to, jog turiu priklausomybę traškučiams, kažkada ją turėjau tiems nesveikiesiems ir baisiesiems parduotuviniams, o dabar mėgstu karts nuo karto "prisiminti traškėjimą" ir gaminu juos raw. :)
Praeitą savaitę nusiaubiau Citromą, jei dar nepasakojau - Kaune, Urmo bazėse yra toks 19-tas (berods) sandėlys ir "Citroma", ten galima labai juokingomis kainomis įsigyti visokių gėrybių, praeitos medžioklės grobis - bananai - kilogramas po litą, agurkai sultims po porą litų, kalendros pundeliai (100 gr. 50 cnt.), salotos, berods, po tris litus kg. ir baklažanai, jau nepamenu kiek, bet irgi labai pigiai. Kartais ten galima rasti daug visko ir pigiai, kartais nelabai ko, kaip kada pasiseka, bet aš ten visad užsuku, jei Kaune lankausi. Taigi.. baklažanai.. Pradžioj valgiau tuos baklažanus salotose, marinavau (alyvuogių aliejus ir prieskoniai), bet kadangi per gobšumą jų tiek daug prisipirkau, galiausiai idėjos išseko, o tada ir atėjo išganinga mintis :) - Traš ku čiai.
Tiesiog supjaustom plonais griežinėliais, lengvai patepam alyvuogių aliejumi, pabarstom žolelėm, galima ir druska, jei labai norisi ir ką?.. - Džiovinam :) o po to - mėgaujamės..
Skanaus :)


4 komentarai:

  1. smagi idėja :) ir tie topinambų su burokėliais gerai skamba :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. liuks idėja. reiks pabandyti...o kaip džiovinti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galima džiovintuve, galima ant krosnies ar ant radiatoriaus. Aš džiovinau elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi, žemoje temperatūroje ir su pravertomis durelėmis.. O draugai iš geragyventi.lt siūlo patiems pasigaminti štai tokį džiovintuvą:
    http://www.geragyventi.lt/2010/07/pasidarykime-maisto-dziovintuva/

    AtsakytiPanaikinti
  4. ačiū labai! išbandysiu :) dievinu traškučius, bet tų nesveikųjų kažkaip nebesinori...ačiū už idėją ir patarimą

    AtsakytiPanaikinti