2020 m. lapkričio 10 d., antradienis

Kaip pasikviesti jogą į savo namus

Mano gyvenime ne tik sveikas maistas, tačiau ir joga užima labai svarbią dalį. Šiandien, savo FB jogos puslapyje pasidalinau apie skirtingas galimybes užsiimti joga savo namuose, online, karantino metu. Tada pagalvojau, kad galbūt ne tik mano jogos mokiniams, tačiau ir blog'o skaitytojams tai gali būt įdomu bei vertinga.

Dalinuosi viskuo, ką aš pati esu išbandžiusi ir kas patinka man. Savo apžvalgoje pateikiu tikrai daug nuorodų ir daug skirtingų galimybių. Mokamų ir visai nemokamų. Lietuvių, anglų ar rusų kalbomis. Taip pat trumpai apžvelgiu psichologinius niuansus, kas trukdo lengvai ir su džiaugsmu sportuoti namuose :)

Jei jums tai aktualu - paskaitykit.


Noriu pasidalinti kaip galite užsiimti joga namie šiuo laikotarpiu, kai daryti tą grupėje ar jogos centre tiesiog neįmanoma.

Pirmiausia - atpalaiduokite norą, kad būtų kitaip. Nes yra taip, kaip yra. Galite kovoti su tuo, švaistyti savo energiją, laukti kol kažkas pasikeis. O galite - tiesiog imti ir gyventi taip kaip norite. Dabar. Tada - pabandykite atpalaiduoti įsitikinimą, kad joga namuose užsiimti yra sunkiau. Nes tai tik tikėjimas. Man, asmeniškai, joga užsiimti namie - daug lengviau nei centre. Aš galiu skirti tiek laiko, kiek galiu, kiek noriu, tada, kada galiu ir viskas mano saugioje, pažįstamoje, jaukioje namų erdvėje.

Taip pat svarbu suvokti, kad pajudėti 15-20 min visada yra geriau nei visai nepajudėti. Tad skirkite laiko tiek kiek galite, kiek turite, tada kada pavyksta ir taip, kaip išeina. Tačiau skirkite jo - dabar tai - svarbiau nei bet kada. Ir tai tikrai teigiamai atsilieps jūsų savijautai.

Jei mokate tik lietuvių kalbą - lietuvių kalba nemokamų pilnų jogos pamokų ar praktikų internete nėra daug, bet vistiek kažką rasite youtube, arba galite iš trumpesnių praktikų susidėliot pilnesnę seką. Dar vienas variantas, jei kažkada buvote pas kažkokį jogos mokytoją gyvai užsiėmime - susižinokite gal jis perkėlė mokymus online. 

Jei visai nieko nežinote, youtube neradote ir  esate pasiryžę investuot į save ir savo emocinę bei fizinę sveikatą - noriu parekomenduoti Mai Ram jogos ašramą Vilniuje, labai stiprūs mokytojai, veda online pamokas, man asmeniškai labiausiai patinka mokytojas Gintautas, kaina - 4,5 - 5 eur už užsiėmimą.
http://mairamyoga.lt/nau.../yoga-basic-praktikos-tiesiogiai/

Jei kas suprantate rusiškai - yra labai smagus nemokamas youtube kanalas (tikiu, rusų kalba jų yra ir daugiau) - su pilnomis, ilgomis jogos praktikomis:
https://www.youtube.com/c/chilelavida

Kas suprantate angliškai - dabar aukso metas, nes visi geriausi, žinomiausi jogos mokytojai pasaulyje dėl kovidinės situacijos perkėlė jogos pamokas online ir tai tapo atvira bei prieinama ir mums. Žinoma, pirmiausia youtube, man labiausiai patinka šie kanalai:

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

https://www.youtube.com/user/cexercize

https://www.youtube.com/user/yogawithkassandra

Taip pat galite įsigyti online abonementą, susimokėję mėnesinį mokestį tokiose platformose kaip:

https://yogainternational.com/classes/
arba

https://www.gaia.com

Čia galite pasirinkti jogos praktiką pagal sudėtingumą, pagal trukmę, pagal orientaciją į tam tikras (problemines) vietas. Bet ne tik jogos praktiką - taip yra vedamų meditacijų, pranajamų, paskaitų, dvasinių filmų ir pan. Kaina - pirmas mėn. nemokamai, paskui 10-19 eur mėn.

Kviečiu prisiimti atsakomybę už save, savo vidinę būseną bei fizinę savijautą. Let's yoga!

photo credit - Lina Skukauskė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą