2019 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Arbatos ritualai

Kai prieš kelias savaites pasidalinau post'u apie kavos atsisakymą ir kuo aš ją keičiu, sulaukiau daug komentarų ir žinučių. Supratau, kad ne aš viena mėgstu siurbčioti kažką maloniai šilto ir kvepiančio vėsiais rudens vakarais prie knygos ar filmo.

Tiesą sakant, arbatos (taip, aš vis dar negeriu kavos ir jau nebeprisimenu jos kiekvieną dieną :) gėrimas man visada buvo toks vienas maloniausių ir paprasčiausių ritualų. 

Arbata, tai pertrauka tarp darbų ir veiklų, ji reiškia man - laiką sau, kai bent tas 15 minučių visai nebereikia skubėti, galima pamiršti planus, dienotvarkę, tiesiog būti, kvėpuoti arbata ir mėgautis jos šiluma, kuri mane visad sušildo ne tik fiziškai, bet ir dar kažkaip kitaip.. Viduje.. 

Arbata taip pat - draugystė, kažkas vienijančio, jungiančio su kitu žmogumi, lyg bendras susitarimas, lyg pažadas, kad va, susitikome ir skiriame vienas kitam ramaus laiko prie arbatos, vienas kito gyvenimui, kasdienybei ir bendrystei.

Oi kokia odė arbatai gavosi :) Ir vien dėl to, kad noriu pasidalinti su jumis visais savo karštais gėrimais, kuriais mėgstu mėgautis. Sarašiukas nuolat besikeičiantis, nes kaip ir maiste, vis mėgstu išbandyti naujus, netikėtus skonius ar derinius. Tačiau nuotraukoje matote viską, ką labiausiai pamėgau paskutiniu metu.


Pavardinsiu iš kairės į dešinę stulpeliais žemyn, taigi :

  • Ekologiška cikorija, kavos pakaitalas, gavau dovanų iš draugo, tad nežinau kur galima įsigyti, jau eina į pabaigą, geriu su augaliniu pienu, kai norisi kavos (tas būna vis rečiau ir rečiau). Pats skaniausias kavos pakaitalas, kurį esu ragavusi - firmos Teeccino, esu pirkusi per iHerb (jei dar nežinote, ar niekad nebandėt šitos parduotuvės, pasidalinsiu savo nuolaidos kodu po šiuo straipsniu), Teeccino gamina mix'ą iš skrudintų miežių, cikorijos, dar kažko ir gardina natūraliais kavos aromatais, be galo skanu.
  • Apačioje matote rūšinę kakavą, apie kurią jau rašiau, tiršta, kvapni, tikrai turinti magiškų galių :)
  • Žaliam indelyje - fermentuoto siauralapio gauromečio arbatos likutis, kurį pernai rinkau ir fermentavau pati vienos jogos stovyklos metu. Šiai metais nesuskubau ir neradau.
  • Toliau - mano dvi mėgiamiausios ekologiškos žalios arbatos iš LIVIN. Ta, juodam pakely, kur vadinasi Tenko - tai tokia nereali. Arbatos lapeliai ryškiai žali ir švelnūs liečiant, kaip šilkiniai (aš mėgstu arbatą berti į puodelį pirštais, ne šaukšteliu), turbūt skaniausia mano gerta žalia arbata, turinti tokio natūralaus saldumo šalia įprasto žaliai arbatai švelnaus kartumo. Žalias arbatas visad, kai geriu, užpilu du kartus.
  • Dešinėje viršuje - taip pat naminė arbata iš baziliko, tiesiog surinkti, išdžiovinti bazilikų lapeliai, labai tinka arbatai, jei nežinojote.
  • Ir paskutinė, bet ne paskiausia - matcha, kurią taip pat perku LIVIN, nes šiai dažnai pas juos būna nuolaidos. Geriu su augaliniu pienu.

Dar viena labai mėgiama arbata, kurią kai fotografavau tiesiog pamiršau - auksinė latte, tai vandenyje ir aug. piene (lygiu santykiu) pavirtas imbieras, žalias grūstas kardamonas, ciberžolė, juodi pipirai ir cinamonas.

Taip pat kartais mėgstu juodą earl grey arbatą su aug. pienu, bet čia iš jau iš tokiu įprastų/paprastų dalykų :)

                                                                                               ***

O kokia arbata jūsų mėgiamiausia? Pasidalinkite savo atradimais.

                                                                                               ***

*iHerb.com nuolaidos kodas (11 dolerių nuo užsakymo) pirmam apsipirkimui, per šią nuorodą: https://www.iherb.com/?rcode=MOK022 . Arba suvedus kodą MOK022.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą