2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Kvapų Namai

Niekam ne paslaptis, nes rašiau jau apie tai tūkstantį kartų - kad esu natūralios kosmetikos šalininkė ir mylėtoja. Jau daug daug metų nenaudoju nieko "cheminio". 

Todėl yra viena vieta ant Marijos žemės, kur nuėjus visad sustoja laikas ir apsąla nosis. Visad ten nuėjus galvoju kaip gera būtų čia dirbti, ką ten dirbti - gyventi. Taip jau ten kvepia, taip jau ten jauku.. O vasarą, kai nusivedžiau draugę iš Krokuvos, tokią pat pamišusią ant visų tų aliejukų, kaip ir aš - tai mes vos nepavėlavome įsodinti ją į autobusą namo. Nes ji viską turėjo pauostyti. Viską. :)  Kvapų Namuose juk yra pats didžiausias eterinių aliejų ir jų mišinių pasirinkimas Lietuvoje. O dar man labai patinka, kad jie tausoja gamtą - atnešus priima visą tarą nuo savo produkcijos, suteikia jums nuolaidą, o stiklinius butelaičius panaudoja dar kartą.

Todėl su didžiausiu malonumu dalinuosi Kvapų Namų bandymais. Kadangi jie tiek daug turi produktų, o aš tiek daug noriu/galiu apie juos pasakyti, aprašyti, aptarsiu tik kelis ir pasidalinsiu savo eterinių aliejų panaudojimų būdais :)


Pradėsiu nuo vieno mėgstamiausių dalykų (ką čia meluoti - ten mano viskas mėgstamiausia) - balzamo brandžiai odai. Visų pirma man be galo patinka jo kvapas, toks ne saldus, su rozmarinų eterinių aliejumi. Dar labai patinka jo spalva - tokia auksinė ryški, nes su šaltalankiais - tad pasitepus, iškart suteikia odai lengvą įdegio atspalvį. Šis aliejukas praturtintas argano aliejumi ir uogų ekstraktais. Naudoju jį vietoje naktinio kremo, nors kartais ir dieną - jis ne per riebus, greitai, maloniai susigeria. Ypač dabar, kai centrinis šildymas įjungtas - labai patinka sausai odai.

Dar vienas mėgiamukas, o ir naujovė Kvapų Namuose - natūralaus pluošto plaušinė iš lino, kanapių ir vario. Čia reikalinga kelionių istorija (kaip gi be jos). Jau daug metų naudojau plaušinę, tokią pirštinę, kurią parsivežiau iš Maroko, viena susibaigė, tada dar kelias draugė atvežė, kuri ten keliavo. Jos ten labai populiarios, dažniausiai juodos spalvos iš tokio šiurkštaus (deja, manau, sintetinio) audinio, tokia kvadratinė pirštinaitė. Ten jos parduodamos visur gatvėse, turgeliuose kartu su žymiuoju, "kvapniuoju" rudu arba tamsiai žaliu muilu. Tai toks rinkinukas į hamamą - marokietišką pirtį. Todėl panaši, tik natūralaus pluošto Kvapų Namų plaušinė/pirštinė man patiko žymiai labiau. Tikrai gerai nušveičia odą, bet ne per daug grubi. Kam per grubi, galima pasirinkti tik iš lino, arba kanapių, arba medvilnės. Naudoju visada po pirties - vietoj pylingo :) Plaušinę galima skalbti mašinoje ir ji visa biodegradable.

Toliau - damaskinių rožių vanduo arba hidrolatas. Hidrolatus taip pat naudoju n metų. Vakare - veido valymui. Kai gyvenau Ukrainoje ir pas mus buvo be galo prastas vanduo, tai ir ryte naudojau - tiesiog veido prausimui, nuvalymui. Visada naudoju prieš tepant aliejų ar kremą - taip oda labiau padrėkinama ir viskas geriau susigeria. Dar labai patinka vasarą, kai karšta, pvz. jogos metu ar prie jūros - hidrolatą galima purkšti tiesiai ant viso makiažo nieko nebijant - labaaaai atgaivina. O rožių hidrolatas, kuris kvapų namuose be galo kokybiškas - dar atlieka didelę aromaterapinę funkciją: rožių kvapas be galo svarbus moterims, jis harmonizuoja visus moteriškus dalykus, balansuoja hormonus, veikia kaip antidepresantą - pakelia nuotaiką ir tuo pačiu ramina. 


Apskritai - kvapas toks galingas ir net magiškas dalykas. Mano vonioje, visa spintelės lentyna užstatyta eteriniais aliejais ir tai netelpa. Aš juos naudoju visur:
  • dezinfekuojantį arbatmedžio aliejų tepu ant odos pabėrimų, šiaip žaizdelių;
  • lašinu į kremą ar aliejų, kai noriu paturbinti;
  • lašinu į vandenį, kuriuo plaunu grindis (jokių buitinės chemijos priemonių papildomų tam nenaudoju);
  • naudoju gaminant naminę dantų pastą;
  • lašinu į skalbimo mašiną, skalbiant;
  • naudoju jogos metu, per atsipalaidavimą;
  • lašinu ant žvakės arba naudoju su aromaterapine lempute - patalpos kvėpinimui;
  • sergant peršalumu - nuolat garinu namuose visokių spygliuočių eterinius aliejus, kad bakterijų ore neliktų;
  • taip pat sergant peršalimu - naudoju inhaliacijoms, pakvėpavimams virš garų;
  • pirtyje;
  • gaminu tualeto gaiviklį tik iš distiliuoto vandens ir eter. aliejaus;
  • gaminant maistą;
  • vietoje kvepalų;
  • tuščius buteliukus, kur neliko aliejaus, bet dar liko kvapo, laikau patalynės stalčiuje;
  • gydymui ir aromaterapijai;
  • daugiau dabar neprisimenu, bet pažadu papildyti sąrašiuką, jei prisiminsiu :)
O jūs kaip naudojate eterinius aliejus? Ir kokius Kvapų Namų produktus labiausiai mėgstate? Lauksiu atsakymų komentaruose :)

1 komentaras: