2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Vanilinis mėlynių ir anakardžių pieno kokteilis

Mes jau į antrą dieną kokteilių ir sulčių iššūkio įšokome, jis vyksta kiekvieną pavasarį ir rudenį, o kartais ir metų eigoj. Savaitę arba dešimt dienų geriame tik sultis ir/arba kokteilius, žolelių arbatą, tam, kad keičiantis sezonui išsivalyt organizmą. Iššūkis visada sutampa su delčia, arba keliom dienom aplink pilnatį, toks mėnulis natūraliai suaktyvina toksinų šalinimą iš organizmo, palengvina pasninką, ne taip jaučiasi alkis. Visą iššūkiui naudingą informaciją rasite štai čia, dar galite sudalyvauti :) Net ir paskutinę dieną galite, nes net ir viena diena geriau nei nieko.

Šiandien su iššūkiečiais dalinausi vieno kokteilio receptu. Bet jis toks nuostabus, kad supratau jog turi ir į blog'ą patekti.


Receptas labai paprastas, bet neprastas. Jums reikės:
  • suplakti tris bananus,
  • kelias datules;
  • gerą saują šaldytų mėlynių;
  • saują anakardžių;
  • ir gerą žiupsnį tikros vanilės (aš naudoju tokią maltą, labai patinka);

Vandens užpilkite blenderyje tiek, kad dar liktų per pirštą neapsemtų vaisių. Kokteilis tikram pasilepinimui gausis, pažadu :)

Dar vienas, labai svarbus dalykas - stenkitės, kad visos sultys, kokteiliai ar vaisiai, daržovės jei tokius valgote - būtų kambario temperatūros, ne iš šaldytuvo, ar balkono. Išimkite iš anksto, jei žinote, kad vartosite, arba su blenderiu plakite tol, kol šiek tiek sušils. Tai aktualu visus metus, ne tik kai sniegas už lango. Nes tam, kad sušildyti maistą iki kūno temperatūros organizmas sunaudoja daug energijos - ji netenkama, dėl to pasidaro šalta. Taip pat, tik atvirkščiai atsitinka ir su karštu maistu. Skrandžiui negerai, nei kai šalta nei kai karšta. Geriausia visada vartoti maistą, kuris yra mūsų kūno temperatūros.

O koks jūsų kokteilis mėgiamiausias paskutiniu metu? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą