2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

lietuviškos, ekologiškos You and Oil biokosmetikos bandymai

Aš labai myliu Lietuvą. Kaip iš tos dainos :) Bet iš tikro - labai myliu.. Kur ir kiek bekeliaučiau visad noris sugrįžti čia, namo.. O dar labai myliu lietuviškus produktus. Tą prasme Lietuvoj pagamintus, užaugintus dalykus. Man jie visad atrodo kažkokie geresni. Ir jei galiu rinktis visad renkuosi lietuvišką. Gi arčiau širdies kažkaip.. sava..

Todėl būna dvigubai smagiau, kai atrandi išties puikų lietuvišką produktą. Tokį nuo A iki Z puikų. Kaip kad aš atradau neseniai susikūrią lietuviškos eko kosmetikos gamintoją You&Oil.

Taip, taip - šiandien dar vienas bandymų, mėginimų ir vertinimų įrašas. Ir šįkart toks - labiau mergaitiškas. :)


Jų kosmetika pirmiausia patraukė tuo, kad ji - visa ekologiška. Naudojami tik ekologiški aliejai ir eteriniai aliejai. Ir kaip už tokį kokybišką, lietuvišką produktą - tikrai padori, žmoniška kaina. Jie turi ir aliejų veidui, kūnui, hidrolatų, muiliukų, aliejų plaukams.

Dar labai patiko jų ištisas aromaterapijos skyrelis - ekologiškų eterinių aliejų mišiniai naudojami įvairiems negalavimams gydyti, tinka ir vaikams, galima susirinkti puikią namų ar kelioninę vaistinėlę, vien iš natūralių produktų. Kaip kad pavyzdžiui - nuo nudegimų, nuo galvos skausmo, virškinimo sutrikimų (masažuojamas pilvo srytyje), miego sutrikimų, peršalimo, koncentracijos stiprinimui, žodžiu - you name it. Aš pati tokią turiu, bet skirtingų firmų, pačiai reikėjo pilstyt, rankiotis, maišyt, o čia - viskas vienoj vietoj.

Dar labai patiko pirmas įspūdis - kad visos pakuotės stiklo arba popieriaus, plastiko minimaliai, tik kamšteliai, nes nu nemėgstu aš jo, ypač pažiūrėjus youtube video apie plastic vortex - ištisas plastiko salas vandenynuose didumo sulig Lietuva.

Taigi, mažiau šnekų, daugiau darbų - šiandien bandysime You&Oil aliejų plaukams, brandžiai veido odai, jų balansuojantį muiliuką bei eterinių gydančių aliejų, ki-oil mišinukus nuo herpeso ir odos problemoms (dermatitui) gydyti.


Aliejus sausiems plaukams skirtas naudoti kaip kaukė, įtrinant plaukus ir šaknis ir laikant per naktį, bet aš jį naudoju kaip aliejuką plaukų galiukams ir man puikiai tinka. Aliejaus pagrindas - simondsijų (jojoba) aliejus taip pat vetiverijų, kanangų ir rozmarinų eterinis aliejus. Simondsijos ir rozmarinas gydo plaukus, skatina jų augimą, seniau tokį mišinį aš pati maišydavau. Aš naudoju taip - tiesiog išplovus plaukus, šiek tiek nusausinus rankšluosčiu, įtrinu dar drėgnus plaukų galiukus. Labai tinka, ypač jei jie išsausėję ar šakojasi. Užbūrė aliejaus kvapas ir žinoma, patiko poveikis :)

Toliau - aliejus brandžiai odai. Čia irgi pirmiausia sužavėjo kvapas - ir vėl tos vetiverijos, bei taip pat šlamučių ir palmarosos eteriniai aliejai. Kaip pagrindas naudojami ekologiški simondsijų ir avokadų aliejai. Kažkokio ypatingo poveikio nepastebėjau, nes neseniai naudoju, bet negaliu sakyt kad ir skundžiuos savo oda :) nusipirkau vien dėl skaičiuko pase, gal jau reikėtų, kažkaip pagalvojau :) Kadangi aliejus iš tiesų greit susigeria, naudoju jį ne tik nakčiai, bet ir savo rytiniam veido masažui, bei paskui palieku tiesiog vietoj dieninio kremo kokio, pasipurškus hidrolatu, kad lengviau susigertų. 

Muiliukas iš kokosų, alyvuogių aliejaus ir nerealaus kvapo japoninių laurenių eterinio aliejaus įkrito į krepšelį, nes nu tiesog muilas buvo bepasibaigiąs vonioj. Aš vietoj visokių dušo želių naudoju natūralius, dažnai rankų darbo muilus, tačiau muilu prausiuosi ne kiekvieną kartą, dažniausiai - tiesiog vandeniu, kad nesausint, nenuplaut odos epidermio; muilu, tik tada, kai išties reikia. Muiliukas labai gražus, puikiai tiktų dovanai, nesausina odos, labai skaniai kvepia, ir yra visiškai natūralus :)


Last but not least - aromaterapiniai aliejukai, nes aš apskritai eterinių aliejų maniakė, na tokia gerąja prasme - eterinių aliejų mišiniai odos problemoms - dermatitui ir nuo pūslelinės (herpes).

Herpes aliejuką prigriebiau, nes kaip tik buvo pūslelė ant lūpos iškilus. Pasigavus tą virusą esu kažkada vaikystėj ir nepaleidžia jis manęs. Nors ir imunitetas sustiprėjo, bet retkarčiais (kartą į kelis metus) pasitaiko. Žinoma, palygint kaip anksčiau būdavo, kai pūslelinė nusėdavo visas lūpas, arba visą smakrą, o vieną kartą net ant kaktos buvo ilgai, skaudžiai ir nuobodžiai - tpfu tpfu tpfu, susitvarkius mitybą, tokių baisumų nebeliko. Dabar tik labai retai, ant lūpos iškyla pūslelė, po streso kokio ar užvalgius 'neteisingo' maisto ir praeina per kelias dienas. Aš tepdavau visad arbatmedžio aliejumi,  bet šitas, specialus aliejukas dar geresnis - kaip pagrindas eina gydantis medetkų aliejus plius antibakterinis - arbatmedžių ir šaldantis - pipirmėčių.

Nuo dermatito aliejuką ėmiau dėl puikios sudėties - pagrindinis medetkų aliejus, bei gydantys ramunėlių, šlamučių, levandų ir laukinės miros eteriniai aliejai. Naudoju jį visokiems odos nelygumams, spuogeliams, uždegimums gydyti. Labai labai malonus kvapas :) Aš šiaip viską turbūt pagal kvapą renkuos. Savo vaisius ir daržoves taip pat uostau, o jei nekvepia - niekad neperku :)

Mano, asmeninis šios kosmetikos įvertinimas būtų 10 balų iš dešimties. Labai labai patiko ir tikrai įsigysiu dar. Svarbiausia, kad specialių dozatorių dėka aliejus labai skalsus, ir ilgam užtenka. Vienintelis pastebėjimas - dizainas toks labai jau modernus mano skoniui, norėtųsi kažko labiau lietuviško, žalio, link gamtos.. Bet, taip sakant - dėl skonio nesiginčijama :)

O kokią lietuvišką kosmetiką mėgstat jūs?.. Pasidalinkit, nes You&Oil man buvo tikras atradimas, gal ir daugiau tokių yra neatrastų gėrių?..:)

4 komentarai:

  1. Man vis dar ši ekologiška kosmetika yra negirdėta. Bet sudomino ir mane šis jūsų atradimas, manau verta išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rekomenduoju:) https://m.facebook.com/Grozioalchemija Mano manymu, labai puiki kosmetika tiems, kas iesko naturalaus ir ekologisko produkto:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As isbandziau ir tikrai likau patenkinta verta demesio ir kainos nesikandzioja☺ir dabar tikrai kitos kosmetikos neeskau☺ir draugem patariu ir kurios pabande tikrai liko patenkintos☺☺☺

    AtsakytiPanaikinti
  4. Antrinu rekomendaciją, man ypač patiko ekologiškos prekės švarai!

    AtsakytiPanaikinti