2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis

grožio reikalai

Iš karto perspėju - šis įrašas labai moteriškas ir visai ne apie maistą, arba ne visai apie maistą. Tačiau kelios mano skaitytojos jau seniai prašo pasidalinti visokiais grožio reikalais, naudojamomis priemonėmis ir panašiai. Šiaip aš naudoju labai mažai kosmetikos, daugiau visokių valgomų dalykų vietoj jos, dekoratyvinės kosmetikos nenaudoju praktiškai visai. Vietoj kvepalų jau daug metų - natūralūs eteriniai aliejai.

Tačiau, kai dariau nuotrauką, tai žiūriu, kad ne tiek jau ir mažai tų visokių dalykėlių pas mane..:) Čia turbūt su kuo lyginsi. Ir tai, kai kurie pasimiršo, kai kurie į kadrą netilpo, bet pabandysiu apie viską papasakoti :)


Taigi:

Pirmiausia - jokia kosmetika neprideda grožio ir nepaslepia raukšlių, kurios širdy. Sąmoningumas, ramybė, meilė, gyvenimo džiaugsmas, paprastumas, nevertinimas, atlaidumas ir žinoma meilė, tai, mano nuomone, savybės, kurias būtina kultivuoti siekiant vidinio ir išorinio grožio. Nes tie du labai susiję ir net didžiausias pudros sluoksnis nesugebės paslėpti pykčio, nerimo ar sumaišties viduje.

Visas grožis prasideda iš vidaus dar ir ta prasme, kad vienas svarbiausių dalykų, normaliam mūsų kūno  funkcionavimui - geras kuras, o tai - gyvas, žalias maistas, šviežūs, švarūs vaisiai, daržovės, šiek tiek riešutų, sėklų, šviežiai spaustos sultys, daiginti dalykai ir vanduo. Reguliariai daromas pasninkas, vandeniu, sausai arba šviežiomis sultimis (apie mano pasninkavimo sultimis patirtį, galite pasiskaityti čia) - irgi prisideda prie odos skaistumo.

Taip pat, žinoma - ramus, pakankamas miegas, laiko praleidimas gamtoje, vienokia ar kitokia aktyvi fizinė veikla (mano mėgiamiausi - joga, plaukimas ir dviratis), bei bent keli širdžiai mieli užsiėmimai tarp širdžiai mielų žmonių (man - daržininkystė, sodininkystė, rankdarbiai ir lietuviškų sutartinių dainavimas). Toks kokteilis, garantuoju ir savo kailiu patyriau - padarys jūsų akis švytinčias, plaukus - storus, figūrą - liekną, odą - švelnią ir skaisčią ir dar šypseną nuo ausies iki ausies užlipins. 

Žinokite, kad kiek procentaliai tų visų išvardintų dalykų priimate į savo gyvenimą, tiek procentaliai ir matysis ant veido. Nes ant veido viskas matosi. Ypač su laiku :)

Galiausiai priėjome prie to trečio pagal svarbumą dalyko - visokių papildomų priemonių.

Veidas:

Paskutiniu metu, galbūt paskutiniais keliais metais, mano tie grožio ritualai visiškai supaprastėjo. Veido valymui, plovimui ryte ir vakare, naudoju natūralius hidrolatus, pas mus Ukrainoje jie pigūs labai, Lietuvoje taip pat galima rasti, kas užsiėma ir iš mūsų lietuviškų žolyčių juos distiliuoja. Mano mėgiamiausi - medetkų, ramunėlių, bazilikų. Paprasto vandens iš krano ant veido nededu visiškai. Valau vatos gabalėliu suvilgytu hidrolatu ryte, kad pabusti ir  vakare, nes gyvenu mieste ir visokios dulkės, išmetamos dujos ir pan. vistiek nusėda ant veido.

Tada, jei niekur labai neskubu, kas rytą stengiuosi daryti japonišką veido masažą su kokosų aliejumi. Paskui to aliejaus neplaunu, nevalau, pasipurškiu dar hidrolatu, kad lengviaus susigertų ir tiesiog palieku, tai ką - va taip va rytinės mano procedūros baigtos :)

Jei neturiu laiko masažui, pasipurškiu hidrolatu, tepu paakių kremą arba šį, kur matosi nuotraukoj ir ekologišką savo mėgiamos firmos MyChelle Dhermaceuticals kremuką: šitą arba šitą; dar turiu Weledos medetkų kremuką kūdikiams irgi labai tinka, kaip veido kremas. Kartais naudoju tą patį kokosų aliejų (naudoju šį arba šitą) tik jam susigerti laiko reikia, turėkit omeny. :)

Vakare nuvalau veidą su hidrolatu ir nakčiai maitinu ekologišku žožobos aliejumi, arba marulos arba erškėtrožių kauliukų aliejum, žodžiu, ką tuo metu turiu, ką po ranka randu. O kartais niekuo nemaitinu :) - leidžiu pailsėti, to irgi reikia. Mano oda šiek tiek į sausumą, tai tepti vistiek kažką tenka, vat kai gyvenau Indijoj ant vandenyno kranto, visokias odos priežiūros priemones apskritai buvau pamiršus - toks drėgnas oras ten, ech, greičiau sugrįžti :)

Plaukai:

Plaukus plaunu šampūnu, kur nuotraukoj matosi, kondicionieriaus šiuo metu nenaudoju, anksčiau labai patiko šitas, tos pačios firmos, kaip šampūnas ir šitas, plaukų nedažau jau daug metų.

Kažkada bandžiau plaukus plauti soda ir actu, ir moliu, ir tik vandeniu - bet neprilipo man :) Tiesiog patinka, tas šampūnu išplautų plaukų jausmas ir nieko kol kas negaliu sau padaryti, ypač kai jie ilgi dar.
Drėgnus galiukus, po plovimo taip pat patepu kokoso aliejumi arba anksčiau turėjau labai gerą specialų ekologišką aliejuką su rozmarinais.

Pirtis, grožio procedūros:

Ukrainoj su draugėm buvom susikūrę tokį nerealų ritualą, kurį reikia kažkaip ir čia Lietuvoj atsigaivint - vieną dieną per savaitę skirti vien tik sau ir visokiom maloniom procedūrom, arba bent pusę dienos ar pusiau sau :)

Man tai būdavo pirmadienis, darydavau iškrovos dieną ir eidavom su mergaitėm į pirtį. Bet būtent, į moterišką pirtį, savoj kompanijoj. Todėl pirmadienis visad buvo džiaugsmo diena - ryte joga, paskui trumpam namo - išsispausti sulčių, persirengti ir po pietų jau su drauge išsiruošusios lėkdavom, kadangi draugei problemos su vestibiuliariniu aparatu (ją pykina ir užsupa bet kokiame transporte) mes iki pirties pėdindavom pėsčiomis, pusantros valandos ėjimo palei upę ir per didžiausią miesto parką, o paskui - atgal.

Pačioj pirty - visokiausios malonios procedūros, pasiplaukiojimai lediniam baseine, odos šveitimai druskos, alyvuogių aliejaus ir eterinių aliejų mišiniu, aromoterapija, visokios natūralios kaukės ir paskui mergaitiški pokalbiai prie žolelių arbatos. Ech.. Taip pasiilgau tų pirmadienių :) 

Na labai svarbu rasti laiko sau - po tokios savaitės pradžios - įsivaizduokit kokia savaitė seka? :) Pirtį apskritai - dievinu.. Po jos kaip naujai gimus jaučiuos.. Bet man svarbu, kad būtų, kur paplaukiot šaltame vandenyje, nes kitaip tik pusėtina pirtis. Jonavietės - gal kas norėtų prisijungt ir tokią tradiciją pasidaryt?..

Kūnas:

Prausiuosi tiesiog vandeniu, kartais, kai iš tikro purvina jaučiuos, ypač po dviratinių pasivažinėjimų ar žygių - muilu. Labai patinka rankų darbo, mano draugės Evelinos "Pienų vonios" muiliukai, dar mėgiami šis arba šis

Tų pačių kelionių, žygių metu kartais naudoju ir deozoderantą - natūralų druskos akmenuką arba tos pačios firmos druskos tirpalą, kam labiau patinka purškiamas

Pirtyje arba šiaip vieną kartą per savaitę naudoju pylingą (šį savos gamybos prausiklį arba tiesiog maltus migdolus) ir/arba kaukę, yra du viename labai gera - Aubrey Organics, kartais gaminu pati, bet apie tai jau - kitas įrašas.

Kvepalai/aromoterapija:

Eteriniai aliejai - atskira tema :) Naudoju juos visur.. Lentynoj turbūt arti dvidešimt, jei ne daugiau stovi.. Tačiau kvepintis labiausiai mėgstu levandų, ylang ylang arba jazminų eteriniais aliejais. Tieisog užlašinu kelis lašelius ant riešų, patrinu juos vienas į kitą ir paskui patrinu odą už ausų. 

Dekoratyvinė kosmetika:

Iš dekoratyvinės kosmetikos daugiausiai naudoju lūpų balzamus, kartais kai netingiu gaminu pati, bet praeitais metais atradau tokio skanumo, mielumo ir gerumo pirktinius eko Hurraw firmos, kad kol kas gaminti rankos nekyla, taip gerai man nesigauna :) Patys mėgiamiausi - šokoladinis ir ajurvedinis tos pačios firmos su rožėmis ir kardamonu - jau vien sudėtinės dalys turbūt viską pasako :) 

Dar žiemą, retkarčiais, kai jaučiuos labai išbalus ir saulės pasiilgus, naudoju šiuos ekologiškus skaistalus. Bet žinau, kad galima pačiai pasidaryti iš cinamono ir kitų prieskonių, tai kažkada bandysiu ir su jumis pasidalinsiu.. Beja, į tą pačią temą, yra labai nuostabus vienos žaliavalgės video apie valgomą kosmetiką:

 
Tos kosmetikos, kur negaminu pati - viską perku vienoje, savo mėgiamiausioje internetinėje parduotuvėje iHerb.com, ten man pats geriausias kokybės ir kainos santykis, daug kas pigiau nei Lietuvoje net ir su siuntimu. Jeigu įdomu, kažkada dalinausi straipsneliu, kaip ten pirkti, o pirmą kartą darant užsakymą ir panaudojus mano nuolaidų koduką MOK 022 jūsų laukia nemokamas siuntimas ir papildomas nuolaidėlė pirkiniams :)

Būtų labai labai labai įdomu išgirsti apie jūsų grožio reikalus, ritualus ir mėgiamas priemones. Pasidalinkit :) Lauksiu komentarų.

4 komentarai:

  1. Prirašiau ir kol prisiloginau, viskas dingo:))
    Randu Tavo grožio ritualuose ir savęs:) Acure organic viena mėgstamiausių firmų, aliejinis veido serumas ir naktinis kremas puikūs. Taip pat nepamainomas erškėtrožių aliejus su keliais lašeliais frankincenso ea. Kūnui kokosas ir sviesmedis, voniai - maišelis su avižomis, sodos šaukštu, medetkomis ar levandomis. Kelis kartus į savaitę dry brushing ir pilingas. Kvepalai tokie patys kaip ir Tavo, levanda ir jazminas mylimiausi, dargi Motija (Jazminum Sambak) pirktas kvapų namuose, toks saldus tirštas toli nunešantis kvapas:)
    Labai faina idėja dėl dienos skirimo savęs palepinimui, o kai dar su gera drauge, aš taip ir laukčiau pirmadienio greičiau ateinant:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiūūūūū :) išbandysiu tavo parekomenduotus dalykus.. jei daug sutampa - turėtų ir kiti sutapti :)) ypač laukiu kvapo pabandyt, kai Vilniuj būsiu..:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nemaniau, kad eteriniai aliejai gali būti naudojami kaip kvepalai. Reikės išmėginti. Numanau, kad kvapas išsilaiko ilgai kaip gerų kvepalų. O šis šampūnas vienas mano mėgstamiausių. Jau seniai jį naudoju, nes nuo jo plaukai purūs ir švelnūs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eterinių aliejų kvapas laikosi priklausomai nuo aliejaus rūšies ir kokybės, bet svarbiausia, kad tai visiškai natūralus dalykas, be jokios kenksmingos chemijos, dar plius veikiantis nuotaiką, teigiamai arba raminančiai - taip, kaip reikia :)

      Panaikinti