Atsiprašau už tokį ilgą atostogavimą..:) Nors iš tiesų tai buvo visai neatostogavimas, o visokie persikraustymų rūpesčiai, stygavimai ir panašūs reikalai..
Žinoma, rūpesčiai rūpesčiais, o valgyt vistiek reikia gaminti :) Tai tiek receptų naujų išbandyta, tiek skanėstų išragauta ir laukia savo eilės.. kad net gėda :) jog nesidalinu.. Pirmiausia šią vasarą apturėjau smagų atradimą. Žinote, kaip būna, kai kažkas jums pasakoja apie kažką skanaus, vardina sudėtines dalis, kurios super paprastos ir jums kažkaip visai neatrodo, kad verta išbandyti.. kol po kažkurio laiko netenka laimė paragauti :) ne veltui gi ten tokia patarlė yra. :)
Taigi, Mandalos festivalyje, teko garbė padėti gaminti žaliavalgiškus patiekalus ir vieną dieną pietums tiekėme daržo maltinius.. apie juos jau senai buvau girdėjus liaupsių, bet elementarus saulėgrąžų ir morkų derinys su prieskoniais, man neatrodė, kažkas tokio.. Bet kai puikieji draugai/žaliavalgiai/maisto gamintojai pagamino, kai susipynė kvapai, spalvos ir skoniai, nepameluosiu, gavosi šedevras ir vėlgi genialumas paprastume, ką aš labai mėgstu..O dėl šedevro - nė kiek neperdedu, nes festivalio metu prie mūsų stalų vis sukosi vienas toks pagyvenęs vyriškis, su pilvuku ir šiaip iš išvaizdos ne pats aršiausias sveikos mitybos šalininkas; taigi po "Daržo maltinio" jis priėjo prie mūsų ir išdrožė - "Žinokit, aš valgau mėsą ir mėgstu ir valgysiu, bet ką čia pas jus dabar valgiau buvo skaniausias dalykas mano gyvenime".. vat taip va :)
Taigi, nevynioju į vatą - Ta Dam (iškilmingu tonu) - stalo karalius - "Daržo maltinis". Originalus receptas Linutės ir Igno :)
Imam maždaug panašų kiekį morkų ir saulėgražų, metam į kombainą, smulkinam, tiesa, lengviau, jei tai darysit atskirai - pirma sėklas, paskui morkas.. Tinka svogūno įdėti, kas valgo..- Krečiam į vieną dubenį, druskinam, prieksoninam (pvz. karis arba kiti jūsų mėgstami prieskoniai) ir minkom, voliojam kukulaičius. Tiekiam juos ant kopūsto lapo (kuris, beje labai tinka pagal skonį) arba salotos lapo, su pasirinktom daržovėm; kukulaičius gardinam saulėj džiovintų pomidorų, paprastų pomidorų, paprikos ir šlakelio alyvuogių aliejaus padažiuku.
Skanaus, tiesiog privalote pabandyti :)
p.s. ateity bandysiu eksperimentuoti keičiant morkas burokėliais; salieras taip pat tiktų manau..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą