2012 m. gegužės 15 d., antradienis

violetinis levandų kvapas

Su dekoratyvine kosmetika niekada nebuvom geros draugės :) Pamenu, kažkada maždaug dešimtoj klasėj, kai draugių kuprinėse šalia priešpiečių pradėjo atsirasti lūpų dažų tūtelės ir akių pieštukai, aš taip pat pabandžiau dažytis.. vieną kartą.. paskui antrą.. bet taip ir neišmokau..:) o dar niekaip nesisekdavo susidraugauti su ta nepažįstama mergaite iš veidrodžio nusipiešusia veidą..:) po to jau "suaugus", buvau sėdus ant kojų nagų lakavimo.. visaip - ryškiai - violetiniai, raudonai, žaliai, mėlynai, juodai.. ne rankų, tik kojų, kol paskutinį kartą Indijoj mano jogos mokytojas tiesiog paprastai užklausė - "o ar tu žinai, kad viskas kas patenka ant odos, tame tarpe ir nagų, plaukų - po 3 min patenka į kraują?".. aš nežinojau :) tai kitą dieną pirmu taikymu nusipirkus kažkokio ale acetono nusivaliau - ir no more..:)))
Bet visokie natūralūs kvapai - eteriniai aliejai, masažo aliejaus mišiniai ir panašūs žaislai - vis dar užima pakankamai daug vietos ant mano komodos...:) Kadangi viską mėgstu daryti pati, tai kartais laisvu laiku papilstau, pamixuoju ..:) čia jau dalinausi labai vykusiu lūpų balzamo bandymu.. o dabar eilė - levandų, balto molio ir avižų prausikliui :) šiaip aš jo dažnai nenaudoju - pilnai pakanka vandens, bet būna pravažinėjus dviračiu visą dieną arba apsilankius kokiam didesniam mieste su daug dūmų - prireikia..:) Taigi..
Iš tikro labai paprasta - suberiam į kavamalę arba kitokį smulkinimui skirtą prietaisą avižų dribsnių, levandų žiedų ir įlašinę levandų eterinio aliejaus, paspaudžiam "pusk" :), susmulkinam, o tada į tuos miltus įberiam tokį patį kiekį, kiek naudojom avižų - balto molio, gerai išmaišom ir viskas :)) norint nusiprausti veidelį tokiu biriu prausikliu reikia mažą kiekį  sumaišyti su vandeniu, kad gautųs košelė.. Galiam ir ilgiau palaikyt ant veidelio - bus kaukė :) Avižos sušvelnina, suminkština odą.. o molis (baltasis - ypač švelnus) - nuvalo..
Levandos išvis nuostabus dalykas, pvz. eterinis aliejus - puikiausi natūralūs kvepalai tinkantys tiek vyrams tiek moterims, pagal nuotaiką.. o dar mėgstami mano kvapai - ylang ylang, jazminų ir paskutinis atradimas - mėtų ir rozmarinų mišinys..
Kvapnių eksperimentų :)



1 komentaras: