2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Gaivi žaliavalgiška ir vasariška agurkų sriuba

Taigi, vis dar daržo gėrybių naikinimo įkarštis. Jau taip Lietuvoj deja yra - arba visai niekas neaauga pusę metų, arba jau kai uždera, tai tik spėk valgyt. Nieko, džiaugiamės, kad išvis uždera ir.. aišku valgom :)
Rugpjūtis - būtent agurkų ir pomidorų derliaus metas. Trintos pomidorų sriubos "Gaspačio" receptu jau dalinaus, o dabar eilė - agurkams. Tik, prašau nesumaišyti, čia nebus nieko panašaus į tą virtą, mokyklos laikų "agurkinę" sriubą.


Mums reikės (dviem porcijoms):
  • 6 vidutinių arba 3 didelių agurkų;
  • vieno sunokusio avokado;
  • ketvirtadalio nedidelio svogūnėlio (arba asafetidos, kas svogūnų nevalgot); 
  • sauja špinatų arba vienas kale lapas (vien dėl intensyvesnės žalios spalvos);
  • šaukštelio citrinos ar laimo sulčių, galima ir daugiau pagal skonį;
  • 1/5 puodelio vandens;
  • druskos, pipirų;
Nulupam agurkus, supjaustom į kelias dalis ir kartu su išskobtu avokadu bei svogūnėliu metame į vitamix'ą, pilame šlakelį vandens (tik kad susiplaktų), druskinam, pipirinam ir plakam. Sunkioji, pagrindinė dalis baigta, dabar beliko gėlytės - arba puošyba.

Ta puošyba iš tikro šiai sriubai priduoda ir daug "šarmo", nes priešingai nei pomidorai, patys agurkai ar avokadas neturi kažkokio intensyvaus, ypatingo skonio, dėl to tikrai rekomenduoju šiek tiek druskos, pipirų ir tų pagardukų ant viršaus, galit juos naudoti kiekvieną atskirai arba kelis kokius sumaišyti, mano mėgiamiausi:
  • smulkinti saulėje džiovinti pomidorai;
  • smulkinti tie patys agurkai;
  • saldieji kukurūzai;
Sriubytė gaunasi be galo skani ir vasariška. Kaip mano vienas draugas pasakė - pilvo neužpildysit, bet skonio receptorius tikrai atgaivinsit :) Už tai puikiai tinka, kaip entry - pirmasis patiekalas, kokio vasarinio pikniko metu. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą