2020 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Veganiškos Valdorfo salotos

Šios, klasikinės, ir Amerikoje ypač žinomos, bei mėgiamos salotos paskutiniu metu ir mano namuose dažnai gaminamos. Manau jos ypač tiks ant šventinio stalo, nes yra labai gaivios, skanios ir kitokios. Pagrindiniai ingredientai paprasti, visų naudojami ir puikiai derantys tarpusavy. Aš siūlau šiek tiek kitokį, ne tokį įprastą šių salotų variantą, tačiau, kaip visada, pasidalinsiu ir kuo galima keisti, kaip galima išgauti kitokius skonius arba šiek tiek sveikesnę versiją. Taigi, pradedam.



Jums reikės:

Padažui:
  • 1/3 puodelio (amerikietiškas matavimo vienetas), arba kelių gerų šaukštų veganiško majonezo (sveikesnei versijai - galima naudoti pačių pasigamintą ankardžių arba saulėgrąžų majonezą);
  • 1,5 šaukštelio garstyčių, aš naudojau šias, be galo skanias ekologiškas, aštrias garstyčias iš čia;
  • 2-3 šaukštų vandens;
  • žiupsnis druskos;
  • grūstų juodųjų pipirų;

Salotoms:
  • 2 didokų, saldesnių raudonų obuolių;
  • 1 puodelis griežinėliais pjaustytų salierų lapkočių;
  • 1 puodelis švelniai paskrudintų (ant sausos keptuvės arba orkaitėje) graikiškų riešutų;
  • 1/2 puodelio džiovintų spanguolių (arba klasikiniame variante - puodelis žalių vynuogių);
  • 2 puodeliai (prigrūsti) smulkiai pjaustytų kale'ų (galima keisti romaninėmis salotomis);

Sumaišome padažo ingredientus. Supjaustome obuolius, galima juostelėmis, kaip foto, galima ir kubeliais. Šiek tiek peiliu sukapojom riešutus (į dvi, tris dalis). Sumaišome visus ingredietus ir mėgaujamės šiomis gaiviomis ir nenuobodžiomis salotomis Skanaus :)

P.s. Nuostabios lėkštės - dovana iš "Žemės Trupinys".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą