Jau labai seniai bandžiau pagaminti ir vis nesigaudavo, tokius tikrus kalėdinius, meduolinius, imbierinius sausainius. Tokius, kokie man patinka - ne minkšti, bet ir ne akmeniniai, trapūs, ne stori, ne per daug saldūs ir skanūs. Pagaliau, išbandžius ne vieną receptą, man pavyko. Įkvėpimo sėmiausi internete ir tobulinau pagal savo skonį. Šių sausainių didelis privalumas ne tik skonis, o dar - kad jiems pagaminti nereikia jokių specialių veganiškų produktų, kaip kad veganiškas sviestas ir pan. Viską, ko jiems reikia rasite savo spintelėje, nereikės jokių prietaisų, tik dubens ir šaukšto, o ir laiko jiems pagaminti užtruksite labai nedaug. Jie taip pat puikiai tinka dovanoms - na kas nenorėtų gauti tokių naminių skanumynų?
Jums reikės:
- 1,5 stiklinės miltų (iš jų gali būti 0,5 stikl. pilno grūdo, 1 stikl. baltų);
- 1 stiklinė avižinių miltų;
- šaukštas imbiero milteliu;
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- 0,5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių;
- mažas žiupsnelis druskos;
- 5 šaukštai aliejaus (geriausiai tinka kokosų, jei kietas - jį reiktų ištirpdyti);
- 1/4 stiklinės rudo cukraus;
- 1-2 šaukštai melasos;
- 2 šaukštai dirbtinio medaus arba sirupo;
Kaip matote į receptą įeina daug visokių saldiklių, jei neturite melasos arba medaus - galite tiesiog dėti šiek tiek daugiau rudo cukraus. Toliau - sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, gvazdikėlius, ir druską. Kitam dubeny pašildyti kokosų aliejų, sumaišykite su cukrumi, medumi, melasa. Viską kartu sumaišykite, pildami labai nedaug vandens (viso maždaug 4-5 šaukštus) minkykite. Pabandykite kočioti, jei tešla byra - gali reikti dar šiek tiek vandens. Nepadauginkite, sausainiai nuo jo taps kietesni. Kepkite 180 laipsnių temp. apie 12 min arba kol paruduos. Šiuos sausainius verta išsikepti vien jau dėl kvapo namuose - kaip iš kalėdinės pasakos :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą