2020 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Antiparazitiniai rutuliukai iš žolelių - pasidaryk pats

Jau ne kartą dalinausi, kad rudenį ir pavasarį stengiuosi sugert antiparazitinių papildų kompleksą. Seniau, kai gyvenau Ukrainoje arba dar vykdavau į ją (šiemet pandemija sujaukė turbūt ne tik mano vienos planus), parsiveždavau labai gerų, natūralių žolinių papildų iš ten. O šiai metais teko darytis pačiai. O dar šiai metais labai nusivėlinau su tuo valymu, jau net ne ruduo, jau ir kalendorinė žiema prasidėjo, bet kaip sakant geriau vėliau nei niekada. 

Parazitais užsikrečiame nuolat, pamenu, kaip vienas alternatyvios medicinos gydytojas man papasakojo pirmą kartą kaip tai vyksta, baisu buvo išėjus į gatvę kvėpuot. Pavyzdžiui, šuniukas lakstė, atliko savo gamtinius reikalus, žmonės, mašinos vaikščiojo, važiavo, sutrynė, vėjas išdžiovino, išnešiojo tas dulkes - jūs ėjot ir įkvėpėt. Viskas. 

O dar jei jūs namuose laikote naminius gyvūnus: kates, šunis; turite mažų vaikų, ar dirbate su jais, dar kartais valgote mėsą, o ypač žuvį.. - greičiausiai turite parazitų. Užsikrečiame nuolat, tačiau jei organizmas, imunitetas stiprus, jei reguliariai pasninkaujate, susilaikote nuo maisto, maitinatės švariai, nestresuojate - tada mūsų kūnas sugeba susitvarkyt ir pats. Tačiau dažnai pusiausvyra sutrinka ir galite pradėti jausti tokius simptomus kaip: nuovargis, alergijos, problemos su skrandžiu ar žarnynu, dujų kaupimąsis, sutrikęs virškinimas, bėrimai, jei dažnai prabundate 2-3 val. ryto, jaučiate raumenų, sąnarių skausmus, kamuoja dažni peršalimai, nusilpęs imunitetas, mažakraujystė - gali padėti organizmo valymas nuo parazitų. 

Daugiau apie parazitus jau kažkada rašiau štai čia. O dabar noriu pasidalinti liaudies medicinos receptu, kurį lengvai galite pasidaryti patys. Aš jį kažkada esu radusi interneto platybėse, taip pat keletas draugių gaminosi tokius rutuliukus. O taip pat mačiau, kad panašiu principu ir panašios sudėties ir išvaizdos papildais prekiauja ir kažkokia mažytė lietuviška kompanija. Kodėl geriau pasigamint pačiam? Pigiau. Ženkliai. O taip pat žinote kokius ingridientus naudojate. Aš, asmeniškai, prisilaikau nuomonės, kad organizmo valymui vertėtų naudot ekologiškus papildus jei tik tai įmanoma. Todėl, jei gaminatės patys galite tą ir padaryt.


Jums reikės (dviems žmonėms):

  • 50 gr. ekologiškos pelyno žolės;
  • 50 gr. eko bitkrėslės žiedynų;
  • 50 gr. eko maltų gvazdikėlių;
  • medaus arba agavos nektaro.

Bandykit ieškot būtent maltų gvazdikėlių, nes jie kaip prieskoniai be galo kieti ir net su kavamale labai sunku juos sumalt iki smulkios konsistencijos. Viskas. Visus ingridientus gerai sumalam blenderyje iki kuo smulkesnių miltelių, pelynas nesusimals taip smulkiai, liks šapelių, bet nieko tokio. Sumaišome dubenyje, tada dedame arba skysto medaus arba agavos nektaro, maždaug 5-6 šaukštus, iškart ir pradedam minkyt pirštais, kad masė liptų. Gali reikėti mažiau, gali reikėti daugiau. Formuojam rutuliukus 4-5 gr. (taip, reikės svarstyklių). Viso gausis virš 40 tokių rutuliukų (kaip jau rašiau, čia dviems žmonėms). Ryte ir vakare ant tuščio skrandžio imkite pusę tokio rutuliuko, puselę suskirstykite į dar mažesnius 3 - 4 gabalėlius, iš jų formuokite žirniukus, kad lengvai nusirytų ir užgerkite dideliu kiekiu vandens. Naudojant papildus patartina gerti daugiau vandens apskritai. Kursas trunka 40 dienų. Rėmiausi žolininkės Dominikos Balčiūnės receptu. Linkiu sveikatos, taip pat būtų labai įdomu jei kas išbandys pasidalintų savo įspūdžiais ir pojūčiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą