2015 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Prieskoninių žolelių pagardas žiemai

Kadangi gyvename Lietuvoje, šilto sezono deja turime čia visai mažai, todėl atsargų paruošimo ir kaupimo žiemai klausimas visad labai aktualus, bent jau augalinio maisto mėgėjams ir valgytojams..

Noriu pasidalinti su jumis džiovintu žolelių ir šakniavaisių prieskonių mišiniu. Tinka salotoms, sriuboms, bet kokiems daržovių patiekalams, žodžiu visam kam, kur sultinio kubelį trupinate.

Receptą atradau interneto platybėse ir šiek tiek patobulinau pagal save..

O jau kvapas.. mmm... Lietuviška vasara viskas kvepės, ką begaminsite :) ir mamos darželiu..



Jums reikės:
  • kelių morkų, bei morkų lapų (juose daugiau skonių, kvapų ir vitaminų nei pačiose morkose, iškart prisiminiau pasaką apie šakneles ir viršūnėles), 
  • gero glėbelio salierų lapų, 
  • svogūnų laiškų,
  • krapų.
Žoleles smulkiai supjaustom, morkas sutarkuojam ta šiek tiek smulkesne burokine tarka ir džiovinam. Galima specialiame džiovintuve, galima kažkaip šalia krosnies, o galima ir orkaitėje, dureles pravėrus, arba temperatūrą iki 50 laipsnių nustačius su fenu.

Išdžiūvus viską sumaišom, dedam į kombainą, kad dar labiau susmulkintų. Paskui galima gardinti, pagal skonį: druska, pipirais, ciberžolė dar čia labai tinka ar kokie kiti jūsų mėgiami prieskoniai.

Jei pasigaminsit daugiau, galėsit kam nors padovanoti :) kąsnelį vasaros.. O berti šį mišinuką galima, kaip jau minėjau, visur, kur tik norisi, visur tinka. Būtų įdomu išgirsti jūsų pagardus žiemai, ką ruošiate, kaip?.. O kol kas - skanaus :)

2 komentarai:

  1. Mes ruošdavome taip: Su mėsmale su malam morkas, salierų ir petražolių lapus, išmaišom ir sušaldom gabalėliais. Paskui žiemą dedam po trupinėlį ... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Irgi gerai, ačiū, kad pasidalinot :)

    AtsakytiPanaikinti