2020 m. rugsėjo 22 d., antradienis

Pati, per naktį pasigaminanti avižinių dribsnių košė

Kaip jau dalinausi Instagram stories, šią savaitę dalyvauju virtualiame renginyje arba iššūkyje #veganiskasavaite" ir tai yra man puiki proga pačiai išbandyti kelis seniai smalsumą kirbinančius receptus. Šios savaitės virtuvės svečias - avižos ir viskas su jomis. Tai pirmas patiekalas kuris atėjo į galvą ir kurio nesu gaminusi - tokia užjūriuose populiari - "overnight oats", pati per naktį pasigaminanti avižų košė.
Ir iš tiesų užtruksite vakare mažiau nei minutę viską susimaišyt, o ryte galėsite pasimėgauti skaniais pusryčiais. Ypač tokia košė tinka keliaujant, nes gaminti, tiesiogine prasme nieko nereikia.


Taigi, košės bazei, vienai porcijai jums reikės:
  • pusės puodelio stambių avižinių dribsnių;
  • nugriebto šaukšto čija sėklų;
  • puodelio augalinio pieno;
  • pasirinkti saldiklio pagal skonį (tinka rudas cukrus, sirupai);
Viską sumaišote, dedate į šaldytuvą, o ryte gardinate bet kokiais šviežiais ar džiovintais ar šaldytais vaisiais, uogomis, žemės riešutų ar kokiu kitu sviestu, taip pat tinka jogurtas, šokoladas, bet kas saldaus.

Savo košę aš gaminau su čija sėklomis, o joms išbrinkti reikia šiek tiek daugiau augalinio pieno. Jei gaminsite be čija sėklų - avižinių dribsnių ir pieno santykis turėtų būti vienodas.


Sąvąjį variantą aš gardinau riešutų sviestu, papildomai čija sėklomis, kokosiniu jogurtu ir figomis. Tokia košė gaunasi kaip skanus saldus desertas. Manau ypač patiks vaikams, pabandykite :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą