2020 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Masažas namuose bet kuriuo metu, arba aštrūs pojūčiai su Pranamat

Noriu pasidalinti savo viena paskutinių įdomesnių patirčių, o konkrečiau - noriu papasakoti apie masažą akupresūrinio kilimėlio Pranamat ECO pagalba.

Apie tokius panašius masažinius, aštrius kilimėlius pirmą kartą išgirdau gyvendama Ukrainoje, ten viena mano draugė naudojo vinukų iš skirtingų metalų kilimėlį - akūpresūriniam pėdų masažui. Ji kilimėlį laikė vonioje ir tiesiog pastovėdavo ant jo ryte ir vakare valydama dantis. Tas vinukų kilimėlis atrodė toks kaip iš istorijų apie jogus, todėl man pastovėt ant jo kažkaip noro nebuvo.

Kol visai neseniai netyčia internete užtikau Pranamat, pasiskaičiau apie jį, pasiskaičiau atsiliepimus ir labai sudomino. Nes nors daug metų reguliariai užsiėmu joga, tačiau tai deja nepadeda pašalinti visų įtampų, tiksliau įtampos taškų, nugaros ir sprando srityje. Vis tiek rekomenduotina praeiti bent vieną masažo kursą per metus, tai vat, man, masažas su Pranamat kilimėliu puikus priedas prie mankštos bei mano mėgiamų pasivaikščiojimų - sveikatai ir gerai savijautai palaikyti.

Prisipažinsiu, kai atkeliavo siuntinys, išbandyti savo kilimėlį ir pagalvėlę prisiruošiau tik po kelių dienų, per kurias kaupiausi psichologiškai. Galbūt dar nedrąsu buvo todėl, kad aš iškart guliausi ant kieto paviršiaus, grindų ir nuoga nugara, na, nes neturiu laiko tokioms "pusiau" patirtims. Greičiausiai, kad toks drąsus žingsnis tikrai galbūt ne visiems. Nes pojūčiai pakankamai stiprūs.

Po kelių minučių tie intensyvūs pojūčiai sušvelnėja (tikrai, tikrai) ir lieka šiluma bei dilgčiojimas, atrodo, kad šyla oda ir raumenys ir net kaulai. Tad jei ištveriat tas pirmas tris-penkias minutes nekeičiant padėties (nes tai nepadės pasijausti geriau) paskui tampa lengviau. 



Iš tiesų noriu pasidalint savo patirtimi ir įspūdžiais, kurių nesitikėjau. Sutikit, kad gulėti nieko neveikiant 15-20 min mažai kas gali sau leisti. Taip pat galvojau ir aš. Nusprendžiau išnaudoti masažą kaip papildomą laiką klausantis audio knygų. Tačiau labai greitai, po kelių kartų pastebėjau, kad tie aštrūs pojūčiai kaip niekas kitas nuramina mano protą ir natūraliai įveda į gilią meditacinę būseną.

Turbūt todėl, kad visą dėmesį sukaupiame ir energiją sugrąžiname į kūną, o tuo pačiu ir į darbarties akimirką, į tikrąjį "čia ir dabar". Todėl be audio knygų, podcast'ų gulint ant kilimėlio renkuosi įvairių meditacijų įrašus, o kartais tiesiog nieko nebeklausau ir leidžiu sau nurimti, pailsėti toje ramybėje. Žinoma, papildomas ir tikrai ne šalutinis efektas - atsipalaidavę, sušilę raumenys bei atsipalaidavusios įtampos zonos.

Aš mėgstu aštresnius pojūčius, tačiau jei kas juos mėgsta mažiau, bet vis tiek nori masažo namuose, pojūčius galima sušvelnint gulint ant minkštesnio paviršiaus arba su drabužiais. Atsigulti arba nulipti nuo kilimėlio reikėtų pakankamai atsargiai, nes masažiniai kilimėlio lotosiukai tikrai aštrūs ir neapdairiai perbraukus ranka ar koja galima susidrąskyti (kalbu iš asmeninės patirties :) 

Pranamat kilimėliai veikia pagal refleksoterapijos, akupunktūros ir akupresūros principus. Taškų veikimas lotosiukų aštrių žiedlapių pagalba pirmiausia aktyvina kraujotaką ir limfos tekėjimą toje srityje. Todėl turėtų stebuklingai pagelbėti visiems kam šąla kojos, manau užtektų tiesiog pastovėti, pamindžioti ant kilimėlio kelias minutes, pvz valantis dantis prieš miegą.

Ir dar apie miegą.. Pastebėjau, jei savo masažinę procedūrą atlieku labiau link vakaro, matyt dėl to raumenų spazmų atpalaidavimo bei proto nu(si)raminimo - stipriai pagerėjo miego kokybė. Lengviau užmigti, pats miegas gilesnis ir ryte jaučiuosi labiau pasilsėjusi.

Mano nuomone tai puiki investicija į savo sveikatą, o taip pat būtų puiki dovana žmogui, kuris neranda laiko ar neturi galimybių reguliariam masažui.

Jei įdomu, daugiau pasiskaityti galite www.pranamat.lt/1special

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą