2020 m. birželio 22 d., pirmadienis

Tobulos burokėlių, rukolos ir veganiško fetos sūrio salotos

Kažkada seniai jau dalinausi žaliavalgišku šio nuostabaus ir paprasto patiekalo variantu, o dabar - veganiškas, su keptais orkaitėje burokėliais ir Violife fetos sūriu, kurį kažkada atradusi netyčia "Maximoje" grįžau ir įsigyjau dar dvi pakuotes, toks jis panašus į real thing.


Salotoms reikės (maždaug 2 porcijoms):

  • 2 vidutinių oraitėje (arba ant grilio, arba folijoje lauže) keptų burokėlių (karštų, bet galima ir virtus burokėlius, supjaustytus apkepti ant keptuvės);
  • mažos galvos romaninės salotos;
  • kelių saujų rukolos;
  • kelių saujų graikiškų riešutų;
  • 80 gr. veganiško fetos sūrio (maždaug trečdalio pakuotės, man skaniausias Violife);

Balzamiko padažui reikės:

  • 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 balzamiko acto;
  • 1-2 šaukštai agavos sirupo;
  • druskos, pipirų

Pirmiausia pasiruošiame padažą. Jį, kaip ir bet kokį kitą, man lengviausia gaminti štai taip: sudedame visus ingredientus į mažą stiklainiuką, užsukame ir tiesiog suplakame ranka, po to jame galima ir laikyti likusį padažą šaldytuve iki dviejų savaičių.

Burokėlius supjaustome didesniais kubeliais (turi būti karšti) arba jei turime virtų burokėlių - supjaustytus kubeliais juos pakepame orkaitėje arba ant keptuves.

Išklojame lėkštę plėšytais salotų lapais, rukola, sūrio gabalėliais, riešutais, dedame burokėlius, pilame padažo. 

Kiekiai šiek tiek netikslūs, nes salotos salotoms nelygu, jei valgysite jas kaip užkandį prieš pagrindinį maistą, porcija vienokia, jei tai bus jūsų pagrindinis patiekalas - duoti kiekiai greičiausiai tiks tik vienai didesnei porcijai. Ingredientų kiekis taip pat reguliuojamas pagal skonį.

Šios salotos be galo gardžios, ryškios, maistingos ir vienos mano mėgiamiausių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą