2020 m. birželio 17 d., trečiadienis

Veganiški šaltibarščiai - du variantai!

Kažkada seniai seniai jau dalinausi žaliavalgiškų šaltibarščių variantu - tačiau per tą laiką receptą tobulinau ir dabar noriu pasidalinti paskutiniu variantu. Šaltibarščiai gaunasi be galo skanūs, o pakeitus marinuotus burokėlius žaliais (vistiek skaniau juos pamarinuoti per naktį citrinos sultyse su druska) - su vienu receptu gausite grynai žaliavalgišką variantą.

Pats sudėtingiausias (nors iš tiesų, visai nesudėtingas) etapas čia - pasiruošti veganišką kefyrą. Yra keli variantai - vienas naudoti mirkytas saulėgrąžas, kitas - citrinų sultimis sutrauktą sojų pieną. Siūlau pasibandyti abu ir išsirinkti savo mėgiamiausią :)

šaltibarščiai

Saulėgrąžų "kefyro" variantu jums reikės:
  • puodelio nuplautų, kelias valandas (arba per naktį) pamirkytų saulėgrąžų (kiekis priklauso nuo to, skystus ar tirštus šaltibarščius mėgstate);
  • 400-500 ml vandens;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
Mirkome saulėgrąžas, gerai nuplauname, plakame su vandeniu ir citrinos sultimis iki vienalytės masės, atšaldome.

Sojų "kefyro" variantui jums reikės:
  • 1 litro nesaldinto be jokių skonių sojos pieno;
  • 1-2 citrinos sulčių;
  • nesaldinto sojų jogurto jei mėgstate tirščiau;
Citrinų sultis supilame į pieną, laukiame kol sutrauks, jei per skysta - situaciją geriname jogurtu. Šaldome.

Dar reikės:
  • krapų, jaunų svogūnų laiškų;
  • vieno didelio arba keleto vidutinių žalių agurkų (jei ne namie auginti, aš visad nulupu odelę);
  • marinuotų burokėlių;
  • tofu arba avokado vietoj kiaušinio (o galima naudot ir abudu);
  • juodosios druskos, pipirų pagal skonį.
Traukiam marinuotus burokėlius, pjaustom agurko, krapų, svogūniukų, tofu arba avokado, užpilam pasigamintu "kefyru", gardiname pipirais, druska pagal skonį ir dar šiek tiek papjaustom žalumynų ant viršaus papuošimui. 

Tiesa, prieš patiekiant šaltibarščius vertėtų porą valandų arba bent valandą palaikyti šaldytuve, tada jie tikri ŠALTIbarščiai bus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą