Kol dar rudenėlis lepina šiltais orais ir saule, noriu pasidalinti vienu smagiu, šaltu azijietišku patiekalu. Kaip jau žinia, azijietiška virtuvė mano viena mėgiamiausių, o šios salotos - puikus rudeniško derliaus, gausos ir spalvų pavyzdys. Ir dar aišku begalinio skanumo. Labiausiai man patinka, kadangi tai šaltas, tačiau sotus patiekalas - galima įsidėti į dėžutę darban ar į mokslus ar į kelionę - ir tada skaniai, gurmaniškai pietauti kur bebūtumėt. O taip pat - tai išties sveikas, daržovių kupinas patiekalas.
Jums reikės (4 asm.):
pokelio soba (ilgų grikių makaronų, bet šiaip tinka ir kokie kiti noodles tipo);
pusės juostelėmis pjaustyto ilgo agurko;
200-250 gr. smulkinto mėlynojo kopūsto;
1-2 morkų (pjaustytų kaspinais, daržovių skustuko pagalba);
1 raudonos paprikos (pjaustytos juostelėmis);
saujelės svogūno laiškų (smulkintų);
pabarstukai ant viršaus: kapoti skrudinti žemės riešutai, sezamo sėklos, petražolės arba kalendros žalumynai;
Padažui:
5 šaukšt. riešutų sviesto;
5 šaukšt. sojos padažo;
6-7 šaukštai vandens (gali reikėti daugiau arba mažiau, pilkite palaipsniui);
2 šaukštel. agavų/klevų sirupo arba medaus;
1 skiltelė česnako (smulkinta);
0,5 laimo arba nedidelės citrinos sulčių;
1 šaukštel. maltų Kajeno arba čili pipirų;
Pasigaminkite padažo sumaišydami visus ingridientus, padažas turi gautis neriebios grietinės tirštumo, todėl vandenį pilkite palaipsniui, nes lengva padauginti, tačiau jei taip atsitinka - nebėda - tiesiog įdėkite šiek tiek daugiau riešutų sviesto ir išmaišykite.
Pasiruoškite, susipjaustykite daržoves.
Išvirkite soba makaronus pagal instrukciją ant pokelio (jų galima įsigyt kiekviename prekybos centre). Išvirusius perliekite šaltu vandeniu ir įmaišykite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų. Sumaišykite makaronus su daržovėmis ir su padažu. Puoškite/skaninkite žalumynais arba kapotais žemės riešutais. Skanios kulinarinės kelionės!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą