2021 m. spalio 6 d., trečiadienis

Veganiški burgeriai!

Dienos lepina šiluma ir saule, ech - tokį rudenį labiausiai mėgstu. Sausą ir ryškų, artėjant savaitgaliui - pasikvieskite brangiausius, artimiausius į gamtą ir išsikepkit ko nors ant ugnies, ko nors augalingo ir be galo skanaus.. Kaip kad šitie burgeriai iš burokėlių ir grybų. (Taip pat juos puikiausiai galima pasigaminti iš anksto ir užsišaldyti bet kurioj stadijoj, tik suformuotus arba šiek tiek apkeptus orkaitėj ar keptuvėj, o paskui pabaigt kepti ant ugnies; tik nepamirškit tarp jų įdėti kepimo porpieriaus gabalėlių, kad nesuliptų šaldant).


Burgerių paplotėliams (maždaug 6) jums reikės:

  • ¾ puodelio virtos rudos bolivinės balandos (arba rudųjų ryžių);
  • 200 gr smulkiai tarkuoto žalio burokėlio (nupilti susidariusias sultis);
  • 1 susmulkinto nedidelio raudono svogūno;
  • 100 gr. smulkintų grybų (geriausiai tinka shiitake arba rudieji pievagrybiai);
  • 1 skardinė arba 150 gr. virtų juodųjų (arba raudonųjų) pupelių;
  • 4 su kaupu šaukštai avižinių dribsnių;
  • 1 nubrauktas šaukštelis kumino;
  • 1 nubrauktas šaukštelis rūkytos paprikos miltelių;
  • ½ šaukštelio čili pipirų;
  • geras žiupsnis (pagal skonį) druskos ir pipirų;
  • kelių šaukštų avinžirnių miltų (arba paprastų);

Pakepinkite smulkintus svogūnus keliuose šaukštuose alyvuogių aliejaus, kai jie suminkštės ir taps skaidrūs - suberkite grybus, kepkite kol šiek tiek apskrus, vis pamaišykite.

Visus ingredientus, išskyrus miltus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trumpai, pulsuojant kelis kartus pasmulkinkite (galima sutrinti ir rankiniu būdu - bulvių grūstuve). Nereikia smulkinti stipriai - palikite gabalėlių ir tekstūros. Pabandykite formuoti paplotėlius, jei jaučiasi, kad jie per šlapi ar per minkšti - įberkite kelis šaukštus avinžirnių miltų.

Suformuotus paplotėlius, aliejuje išteptoje skardoje kepkite 190 laipsnių orkaitėje (30-40 min., apverčiant) - jie bus sausesni, arba keptuvėje su dangčiu, o vėliau be dangčio ant nedidelės ugnies. Žinoma - geriausiai juos kepti ant ugnies, taip jei dar bus paskaninti tuo dūmo skoniu.

Patiekite su burgerių bandelėmis, salotomis, jūsų pasirinktu padažu, sūriu, daržovėmis ir kitais papildomais ingredientais. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą