Visiems, kurie prisižiūri figūros, tačiau mėgsta skaniai (ir saldžiai) užkrimsti. Desertas, kuris ne tik skanus, tačiau pilnas baltymų ir suteikiantis jėgų. Su juo labai dera uogos (avietės, trešnės, šilauogės) ir ledai!
Šiame recepte kakavą galima keisti saldžiavaisio pupmedžio (kerobo) milteliais. Recepte naudojamas puodelis, amerikietiškas matavimo vienetas atitinka 240 ml. Taip pat čia reikalingas labai mažas kiekis miltų, kuriuos pakeitus į migdolų miltus - pyragas bus be gliuteno.
- 2 skardinės konservuotų avinžirnių (arba baltųjų pupelių);
- ⅔ puodelio miltų (galima naudoti migdolų miltus, speltos ar bet kokius kitus);
- 3 šaukštai riešutų sviesto (tinka bet koks);
- ⅔ puodelio kakavos;
- 1-1,5 puodelio (klevų sirupo arba agavos nektaro; galima keisti ir cukrumi);
- 3 šaukštai pieno arba vandens;
- 2 šaukštai kokosų aliejaus;
- žiupsnio druskos;
- 0,5 - 1 šaukštel. kepimo miltelių;
Glaistui (nebūtina) - 1 puodelis šokolado gabaliukų (chocolate chips);
Į maisto smulkintuvą suberkite avinžirnius, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir sirupą, susmulkinkite. Tada berkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, kajeno pipirus, pieną arba vandenį. Kai masė taps vienalytė - sukrėskite į skardą (galima papildomai sutepti kokosų aliejumi) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Galima glaistyti ištirpintu šokoladu arba tarkuotu šokoladu. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą