2020 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Meksikietiškas Budos dubenėlis

Šią savaitę jaučiu didžiulį įkvėpimą naujiems receptams. Taip nebūna dažnai - esu iš tų, kurie mėgiamą patiekalą gali valgyt dieną iš dienos be jokio poreikio gaminti kažką naują. Todėl reiks suskubt ir pasinaudot šiuo įkvėpimu. Planuose, nuo veganiškos savaitės laikų, turiu pabandyti pagaminti seitaną (from scratch) ir taip pat veganiškus šašlykus iš jo :) Ir dar į vieną patiekalą seilę varvinu jau seniai, tai tą irgi bandysiu bandyt. Na tikiuos, įkvėpimas neišskris pro langą, o kol kas - dalinuosi  receptu iš Buddha bowl serijos. Meksikietiška versija.


Jums reikės (2 porcijoms):
  • 2 didelių arba 4 nedidelių tortiljų (galima naudoti versiją be gliuteno - vien tik iš kukurūzų miltų);
  • 1 avokado;
  • 2/3 puodelio ryžių (aš naudojau nevalytus);
  • 200-300 konservuotų raudonųjų pupelių, arba galite iškart naudoti pupeles konservuotas pomidorų padaže (jei virsite pupeles patys reikės - 1-1,5 puodelio džiovintų);
  • kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms;
  • jelapeno pipirų pagal skonį;
  • kelių saujų špinatų lapelių;
  • kelių vidutinio dydžio pomidorų;
  • pusė raudonos paprikos;
  • 1/3 violetinio svogūno;
  • laimo arba citrinos;
  • drukos, pipirų, meksikietiškų prieskonių;

Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius, aš mėgstu juos pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs. 

Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais.

Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname laimo arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.

Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.

Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortiljas - galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortiljos vidų.

p.s. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir priduotų papildomos spalvos - šviežūs arba konservuoti kukurūzai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą