2020 m. balandžio 3 d., penktadienis

"Spring rolls" arba suktinukai su ryžių popieriumi

Prisipažinsiu pirmą kartą kai paragavau šių suktinukų variacijos (kaip dabar pamenu, gamino sesė, pas mūsų tėvus namie, dėjo avokado ir mango) - manęs visai nesužavėjo. Ir nesužavėjo būtent tas ryžių popierius, jausmas buvo lyg sraigė kokia burnoj voliotųsi. Tačiau pamažu, daviau jiems antrą šansą, paskui ir trečią ir taip - prisipratinau. O tuom labai džiaugiuos - nes tai labai lengvai pagaminamas patiekalas arba užkandis (priklauso kiek suktinukų suksit), adaptuojamas pagal šaldytuvo turinį, galima iš tiesų dėt viską, ką randi, o dar jis - lengvas skrandžiui ir figūrai. 

Pakankamai daug priežasčių jį pagamint, ką? 


Taigi dalinuosi viena iš tokių suktinukų variacijų. Jų gali būt begalė, čia galima dėti iš tiesų viską. Tačiau aš laikausi kelių taisyklių, kad skoniai derėtų ir pavyktų: avokadas visada labai tinka; dedu kažkokių žalumynų (salotų, špinatų); dedu kepto tofu arba tempeh, o toliau - kas po ranka.

Šie suktinukai bus su burokėliais, taigi jums reikės (2 porcijoms):
- 6 ryžių popierių lakštų (matosi foto kaip jie atrodo);
- ryžių makaronų (vienos porcijos);
- vieno didelio avokado;
- vidutinio dydžio folijoje kepto burokėlio (arba dviejų nedidelių);
- pakuotės tofu;

Žemės riešutų padažui:

1/2 puodelio riešutų sviesto;
1/3 puodelio vandens (pilti po truputį, gali reikėti ir mažiau);
2 šaukštai (arba pagal skonį) tamari arba sojos padažo;
žiupsnelis čili pipirų;
(papildomai padažą galima paskaninti trintu imbieru, rudu cukrumi);

Pats patiekalo ruošimas užtrunka labai nedaug laiko, tačiau reikia pasiruošti ingidientus. Keptus (galiam naudoti ir virtus) burokėlius supjaustom juostelėm. Tofu galima tiesiog supjaustyti pailgais nestorais gabalėliais ir apkepti keptuvėje, kol apskrus arba galima prieš tai pamarinuoti ir tada apkepti. Tofu marinatui reikės šaukšto sojų padažo, pusės šaukšto agavų nektaro, šaukšto skysto dūmo koncentrato (galima praleisti) ir šaukšto alyvuogių aliejaus. Avokadą nulupame ir supjaustome riekelėm. Ryžių makaronus ruošiame pagal instrukciją ant pakuotės, paskui perplaunam šaltu vandeniu (galima papildomai suvilgyti šaukšteliu aliejaus, kad nesuliptų).

Ruošiame žemės riešutų padažą - tiesiog sumaišome ingidientus. Pagaminto padažo tekstūrą turėtų nebūti labai tiršta, kad galima būtų mirkyti suktinuką tame padaže. Vietoj šio padažo galima tiesiog naudoti pirktinį sweet chilli padažą.

Pasiruošiam didelę apvalią negilią lėkštę su vandeniu, kuriame telpa vienas ryžių lapas. Merkiam lapą, kad visiškai apsemtų, kai suminkštėja (maždaug po 2 min, kraštai gali likti ir šiek standesni), dedame ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, išlyginam, jei susisuka ar susilanksto krašteliai ir žemiau vidurio kompaktiškai, į vieną krūvelę dedame įdaro ingidientus, pradedame vynioti nuo apačios, paspaudžiant kad neliktų oro tarpų, tada užlenkiam šonus ir vyniojame toliau iki galo. Paprasčiausiai pažiūrėti kokį nors youtube video rice paper rolls ir gali tekt pradžioje šiek tiek pasitreniruoti, bet paskui tikrai viskas labai lengva. Pabaigiam gaminti visus suktinukus, patiekiame su šalia paruoštu padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą