2020 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Natūralios, lietuviškos, zero-waste "Nimfė" kosmetikos bandymai

"Nimfės" kosmetiką norėjau išbandyti jau seniai, prisiskaičius "Zero waste Lietuva" grupėje apie jų kietų šampūnų gerumą. Kadangi mano plaukai labai įnoringi, net jei randu gerą šampūną, jie greit pripranta ir vėl nepatenkinti - tai aš nuolat paieškose. Labai pavydžiu tiems žmonėms, kurie sako naudoju tą ar aną kosmetiką jau n metų - man tai neįmanoma, ir veidui ir plaukams priemones turiu nuolat keisti.

Kadangi užsisakiau ir išbandžiau keletą "Nimfės" produktų, pagalvojau pasidalinti apžvalga, gal kažkam bus naudinga. Pirmiausia labai patiko, kad tai lietuviška, šeimos, natūralios kosmetikos gamyklėlė. Viskas gaminama šviežiai ir mažais kiekiais. Gavau siuntinuką labai tvariai supakuotą, be plastiko. Pakuotės iš perdirbto popieriaus, stiklo, yra šiek tiek ir iš plastiko - tačiau daugumą indelių galima panaudoti dar kartą. Kieti šampūnai, kondicionieriai, kietas kūno kremas - fantastika imant į keliones (na, kol kas dar mums keliauti neleidžia, tačiau tikėsimes greitu laiku taip pasikeis).


O dabar produktai, kuriuos išbandžiau, pradėsiu nuo tų, kurie tiko ir patiko, o gale keli, kurie man, asmeniškai, netiko:
  1. Tai pirmoj vietoj žinoma tie puikieji kietieji šampūnai - aš naudojau kanapių,  nuotraukoje - puikuojasi centre. Ir ką - tai jis iš tiesų puikus, mano plaukams labai patiko, išplauna gerai, nepalieka (ir nesukuria) riebumo, tačiau labiausiai patiko, kad jis toks tikrai kietas, neporėtas ir todėl labai skalsus - tikrai ilgam užteks. 
  2. Kietas kondicionierius - irgi patiko, taip pat labai skalsus, kietas, gerai išdžiovintas kaip ir šampūnas ir taip pat matau, kad labai ilgam užteks.
  3. Tepamas dezodorantas - labai smagi pakuotė, pirmą kartą naudojau tepamą, neturi sodos, todėl nedirgina odos abrazyvinėm dalelėm. Malonaus, neįkyraus, labai švelnaus kvapo ir svarbiausia - atlieka savo fukciją. 
  4. Kietas kūno kremas - taip pat pirmą kartą bandytas tokios konsistencijos kremas - smagu, kad jam visai nereikia plastikinės ar stiklinės pakuotės, kaip ir šampūnui, kondicionieriui. Tiesiog buvo supakuotas į kartoną. Be galo skaniai kvepia, pakankamai lengvai pasidengia, tiesiog pašildžius tarp rankų kieti aliejai tirpsta ir galima teptis. 
  5. Medetkų muilas - apie jį net nežinau daug ką pasakoti. Mielas, vėlgi, kietas ir skalsus, netirpstantis nuo vandens, rankų darbo muilas supakuotas į popierių. Labai aktualus dalykas šiais laikais.
  6. Dabar kelios priemonės, kurios man netiko, naudojau prausiklį jautriai odai, tačiau jis man buvo per stiprus, sausino, tempė odą, užuodžiau jame muilą, gal dėl to, taip pat įeina molis ten, pats prausiklis labai švelnus ir net prabangus  tarp rankų, tačiau veido odai man netiko. Sunaudosiu jį kaip muiliuką.
  7. Dieninis veido kremas brandžiai odai taip pat netiko. Nepatiko kvapas, ir tiesiog nedrėkino visai, nors pakuotė labai gera - kremas nekontaktuoja su oru. Na, mano veidui sunku rasti, kas tiktų. Sunaudosiu jį vietoj kremo rankoms.

Tikiuos ši trumpa apžvalga buvo naudinga ir labai norėčiau išgirsti ar jūs ką esate bandžiusios iš "Nimfė"? Pasidalinkit, nes jų šampūnus manau pirksiu dar ne kartą, galbūt yra dar koks kitas geras produktas, kurio nebandžiau. Taip pat kitų natūralių kosmetikos gamintojų priemonės taip pat domina - pasidalinkit savo atrastais perliukais :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą