2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Odė Vitamixui ir veganiškas žaliavalgiškas pieniškas žalias kokteilis

Tai ką - sveikinu visus sėkmingai užbaigusius Žaliąjį Iššūkį, sveikinu visus pabandžius ir nors kažkiek pakeitusius požiūrį į žalią maistą, ir į maistą apskritai; sveikinu ir tuos, kuriems gal šį kartą nesigavo, bet jie norėjo, jie galvojo ir kitą kartą būtinai prisijungs :) Sulaukiau daug šiltų laiškų, atsirado daug naujų draugų ir apskritai - jaučiu, kaip ta žalia šviesos ir sveikatos banga neša, plinta tolyn, vis daugiau žmonių sužino, ką daryti, kaip daryti, kad tapti sveikiems ir laimingiems ir tampa :) dėl to tikrai labai labai džiaugiuosi :)

Pradėsiu nuo recepto. Šį kartą jis iš tiesų šventiškas, savaitgalinis ir užtruks šiek tiek daugiau laiko. Reikės iš anksto pasiruošti migdolų pieno. Jei niekada negaminote - tai labai paprasta, tiesiog reikia per naktį pamirkyti migdolų (1 puodelį), paskui suplakti su dviem puodeliais vandens, perkošti ir wolla. Riešutų pienas šiam kokteiliui suteikia tokią pienišką, šilkinę konsistensiją.. mm.. Tai va: sumeskite į blenderį 2-3 bananus, saują mėlynių (gali būt šaldytos, iš bėdos tinka ir kokios kitos uogos), šaukštą linų sėmenų, dvi geras saujas špinatų, šaukštelį spirulinos ir viską užliekit migdolų pienu, kad apsemtų. Išplakit ir.. Mėgaukitės :) Tiesa, jei kažkam dėl kažkokių priežasčių nepatiks toks receptas (rašau "receptas", nes kokteilis tikrai negali nepatikti), galit pabandyti mano virgin raw Pina Coladą šventiškai nuotaiką sukurti :) 




O dabar dar kelios įžvalgos. Įžvalgos apie vieną geriausių draugų, su kuriuo per šią savaitę praleidau iš tiesų daug laiko. Ir be kurio ji išvis būtų neįmanoma. Iš tiesų tai aš su juo praleidau nei daugiau nei mažiau laiko nei visuomet. Vitamix'ą, nuo tada kai įsigyjau, naudoju kiekvieną dieną. Kiekvieną dieną, jei tik būnu namuose, o ir kelionėse jo labai pasigendu. Esu priklausoma, taip sakant :) 

Kaip bebūtų keista po beveik metų draugystės ir bendravimo dien iš dienos, po tiekos laiko, jis vis dar sugeba mane nustebinti. Vakar pvz. sužinojau/išbandžiau, kad Vitamixas sumala ir nemaltus linų sėmenis kokteiliuose ir tada prisiminiau skaičius, kad net braškių sėklytes jis sumala; o šitie visi dalykai paprastai praslysta skranduko neįsisavinanti. Jei tektų rinktis mašina ar Vitamixas, spėkit ką pasirinkčiau.. :) Ir apskritai aš labiau dviračius mėgstu.. Rimtai šnekant, jei reiktų rinktis kažkokį vieną virtuvės prietaisą, vieną iš visų, tai rinkčiau tik šį. Nes jis gali viską, sakau jums - jis iš tiesų gali VISKĄ. Su juo malu linų sėmenis, plaku ledus, šerbetus, gaminu žaliavalgiškas trintas sriubas (kurias beje ten pat jame galima ir pašildyti), riešutų pienus, užtepėles, humusus, riešutų sūrius, kremą žaliavalgiškiems tortams ir žinoma žaliuosius kokteilius. O žalieji kokteiliai! Nepalyginami su kokiomis ten sultimis (iš tiesų tai aš ir sultis labai mėgstu:). Tiesiog kokteiliuose išlieka visa ląsteliena, visas gėris, susmulkintas iki lengviausiai virškinamos konsistencijos.

Kai surašiau visą šitą odę Vitamixui (beje užtikrinu, kad absoliučiai nuoširdžią), sėdėjau, žiūrėjau ir galvojau kad nei šis nei tas, šitaip išreklamuoti ir nieko konkretaus nepasakyti. Tai susisiekiau su šaunia, visiems jums turbūt gerai žinoma, parduotuvyte žaliavalgis.lt ir jie labai mielai pasiūlė suteikti everyspecialday skaitytojams 55 lt. nuolaidą naujam Vitamixui įsigyti. Reikės tik perkant suvesti arba pasakyti nuolaidų koduką - Žalias Kokteilis ir nuolaida jūsų. Žaliavagis.lt pasakojo, kad pas juos ir taip šiuo metu Vitamix blenderiai pigiau, tad gaunasi visai geras deal'as :) Juo galite pasinaudoti iki kovo 16 d.

Labai norėčiau, prašyčiau jūsų pasidalinti savo pojūčiais, mintimis po šios savaitės, man tai išties svarbu :) Tikiuos, kad jaučiatės geriau, atrodot gražiau ir esat tikrai sveikesni :) Palieku jus su receptais, dovanomis,  idėjomis, o pati einu dieviško skonio žaliu kokteiliu mėgautis. :)

p.s. Kas dar turit jėgų - kokteiliaujam dar šiandien visą dieną :) Salotomis, obuoliukais ir apelsinais mėgausimės tik rytoj. Kas neturit jėgų - galit tik/bent pusryčiams kokteilį susiplakt. Per savaitę susikaupė pakankamai receptų, kad ši paskutinė diena jums neprailgtų. 

1 komentaras:

  1. Nerandu Jūsų kontaktų. Noriu pasiūlyti receptus kelti į www.manreikes.lt svetainę. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti