2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Kas tas Žaliasis Kokteilis ir su kuo jį valgyti? :)

Visiems, kurie psichologiškai ir visaip kaip kitaip ruošiasi žaliųjų kokteilių iššūkiui šeštadienį (daugiau apie jį - čia) - žiūpsnis naudingos informacijos bei įkvėpimų :)

Tataigi.. Ar žinojot kad žaliukas (aka žalias kokteilis) suteiks jums daugiau energijos, nei kava?.. Taip pat, tai pats lengviausias ir greičiausias būdas gauti puokštę naudingų medžiagų ir tikrą, sveikos energijos bombą, bet kuriuo paros metu. 


Tai kas ten tokio juose stebuklingo..

1. Žalias kokteilis - suplaktas. Kadangi visi gėriai jau susmulkinti iki mažyčių dalelyčių, skrandžiui žymiai lengviau virškinti bei iškart pasisavinti visas naudingas medžiagas; neišeikvojant begalę energijos. O mums lengviau jaustis sotiems ir patenkintiems, bei nukreipti tą energiją ten, kur tądien reikia. Nagi prisipažinkit - tikrai (kaip ir aš pati), ne visada kramtot maistą tuos 32 kartus, ar kiek ten reikia, tam, kad jis lengvai virškintųsi. O kartais paprasčiausiai sunku gerai sukramtyti žoles ar linų sėmenis, ir tada jie tiesiog įeina ir.. išeina. Nepasisavinti.

2. Žali kokteiliai dažniausiai gaminami su žalėsiais, t.y. lapiniais kopūstais, daigais, špinatais, lauko žolėmis. Ir taip duoda mums didžiulę vitaminų ir antioksidantų dozę, tokių kaip folio rūgštis, vitaminas B, D ir K bei geležis, kurie visi mažina homocistino normą kraujyje. Prisipažinsiu, aš irgi nežinau kas tas tiksliai yra, bet liaudiškai tariant - lėtina senėjimą, uždegimą ir bet kokius ligų procesus organizme. Trigubas smūgis :)

3. Žaliuose kokteiliuose yra miiiiiiilžiniškas kiekis puikiai pasisavinimų mikroelementų, kurių ne taip lengva rasti kitose vietose, pvz.:
    •  kalcis (žymiai lengviau pasisavinimas nei iš pieno produktų);
    • magnis (suteikia energijos); 
    • manganas (sveikos nervinės ląstelės ir nervų sistema);
    • kalis (sulaiko vandenį ląstelėse, taip drėkina; padeda išlaikyti šarminę terpę ir lengviau kovoti su ligomis bei uždegimais);
    • selenas (antioksidantas, saugantis nuo vėžio; padeda atsinaujinti kepenims ir užtikrina skydliaukės funkcijas);
4. Žaliuose kokteiliuose taip pat gausu beta karotinų ir spalvotų, ryškių antioksidantų, vadinamų karotinoidais (oi tikiuos ne per daug aš čia moksliškai :). tai va, šitie karotinoidai daro vieną gerą darbą- jie valo iš vidaus ir suteikia odai tą švytėjimą, na tą, su niekuo nepalyginamą. Ir jokios, brangiausios kosmetikos priemonės to negali atstoti.

5. Detoksikacija + Šalinimas. Su visais vitaminais ir mineralais jūs taip pat gaunate krūvą ląstelienos, kuri paspartina toksinų šalinimą iš kūno pačiu greičiausiu ir natūraliausiu būdu. Patikėkit, visi kas turit tokių ar panašių problemų, pakaks vieno pusrytinio žalio kokteilio ir jūs jas visas greit pamiršit.

6. Juos taip lengva pagaminti ir jie tokie skanūs. Nagi rimtai :) Nekalbant jau apie puikią savijautą vien nuo tos minties, kad dedat į savo kūną sveikus ir naudingus jam dalykus. Puikus skonis, puiki būsena ir puikuma viduj bei išorėj :) 

7. Pagaminti užtrunka mažiau nei 5minutes. Pabandysit - įsitikinsit.


Tikiuos įtikinau, net ir tuos nedrąsiuosius, tuos nepatikliuosius.:) Belieka pabandyti.

Keletas iš anksčiau įkeltų žaliukų receptų: pirmas mano bandymas (dabar stengiuosi tiek daug visko nebemaišyti), bazilikų ir apelsinų tobulumas (čia dar labai tinka špinatai), kokteiliai su lauko žolėmis (tinka ir džiovintos, surinktos arbatai), klasikinis bananų ir saulėgražų daigų, daržovių sultys su špinatais ir nepamirškime to, nuo kurio šitas žaliavimas prasidėjo - abrikosų (persikų) ir kalendrų glotnutis.

Na ką gi, pradžiai berods tiek. Ai dar - kokį vandenį aš naudoju kokteiliams.

Linkiu visiems šviesios puikios dienos ir iki susitikimo ryt. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą