2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

žalia žalia

Gal ir kvaila paskirti visą post'ą padažui. Bet tai ne šiaip koks padažas. Tai padažas, su kuriuo bet kokio paprasčiausio paprastumo salotos taps skonių šedevru, netgi jei šaldytuve tik vienas abejotinio šviežumo kopūstas.. Šis padažas visada ištaisys padėtį. Beveik kaip ketčupas visavalgiams. Tik sveikiau. Ir skaniau :)
Pirmą kartą perskaičiau apie jį Olgos žaliavalgiškų receptų knygoj, ji suplakė blenderiu krapų, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių; Neįtikino. Antrą kartą skaičiau jau facebooke, Indrė iš Klaipėdos gyvo maisto klubo dalijosi savo pietumis (deja, tik vizualiai :), Indrė dar naudojo geltoną papriką. Kadangi sėklų padažai paskutiniu metu jau jaučiasi per sunkūs, o krapų oho kaip užderėjo, pagalvojau kodėl gi ir nepabandžius. Tik man pasirodė, kad čia labai tiktų agurkas, ir dėl žalumo, ir dėl gaivumo, ir dėl vandeningumo.. Oi kaip neklydau, taigi griebiam du nedidelius šviežius agurkėlius, metam į blenderį kartu su gera sauja (bet jau tikrai tokia gera) krapų - jų per daug nebus, kliukt kliukt kliukt alyvuogių aliejaus (gal 0,25 puodelio) ir pusės citrinos sulčių, galima ir druskos, kam jau labai noris. Viskas. Plakam. Kol padažiukas tampa toks pat gražus kaip ir nuotraukoj. Skonis - pasakiškas, išeiga - man užtenka dviem dienom tokio kiekio, dviem dideliems dubenims salotų...
Neabejokit ir išbandykit. gėris :)
p.s. - o koks jūsų mėgstamiausias salotų padažas?.. Man žiemą labai tiko tiesiog sublendintas apelsinas.. irgi labai mmm....:)


4 komentarai:

  1. Man aliejų norėtųsi pakeisti... gal į keletą riešutų arba į avokadą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, galima eksperimentuoti pagal skonį ir pageidavimus...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man patinka avokadas su prieskoniais - pats pačiausias iš viųs mano bandytų padažiukų, kartais dar česnako kamputį išspaudžiu, kai norisi kažko aštraus. O dedu ne citrinos,o laimo sulčių - visai kitas skonis nei su citrinų sultimis :) Aišku krapai - tai karalių karaliaus prieskonis, nepakeičiamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaparėliai, garstyčios, medus, aliejus, citrinos sultys, aitrioji paprika. Žiemai tobuliausias padažas, tinkantis viskam - vietoj majonezo, vietoj kečupo :D Konsistencija kaip majonezo. Kas nevalgo medaus, gal koks agavų/klevų sirupas tiktų

    AtsakytiPanaikinti