2020 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Pusrytinis žalio kokteilio dubenėlis su mangais ir daigintų grikių traškučiais

Noriu pasidalinti serija receptų, kurie buvo publikuoti "Raktas" žurnale, jei kas nematėt, ar nespėjot, ar neturėjot galimybės įsigyti. Visų receptų bendra tema - Buddha bowl. Kas tai?

Buddha bowl - arba Budos dubenėliai - spalvingi, labai fotogeniški patiekalai jau seniai užkariavę interneto platybes bei valgytojų skrandžius. Tai - veganiškas arba vegetariškas patiekalas, patiekiamas dubenėlyje arba lėkštėje aukštais kraštais, kuriame meniškai išdėliotos mažos porcijos skirtingų, derančių tarpusavyje ingredientų. Viena iš galimų priežasčių iš kur kilo toks, šio patiekalo pavadinimas - nuo Budos dubenėlio idėjos budizme, kurį Budai pripildydavo išmaldą duodantys žmonės vegetariško maisto likučiais.

Dažniausiai po Budos dubenėlio pavadinimu slepiasi labiau pietums ar vakarienei tinkančios kompozicijos iš kruopų (ryžių, bolivinės balandos ar perlinių kruopų), augalinės kilmės baltymų (avinžirnių, pupelių, tofu ar kitų sojos produktų), bei daržovių. Daržovės gali būti termiškai apdorotos ir/arba žalios, plius žinoma visa tai apjungiantis padažas - štai ir visa paslaptis. Bet gali būt ir saldūs, labiau pusryčiams ar užkandžiui tinkantys Budos dubenėlių deriniai. 

Visas jų grožis ir paprastumas tame, kad bene visi ingredientai gali būti pakeisti betkuo, ką šiuo metu turite savo šaldytuve ar spintelėje, arba tuo, ką tiesiog labiau mėgstate. Čia nėra kažkokių griežtų taisyklių. Tačiau žinoma skoniai turi derėti, taip pat svarbu - šviežūs bei kokybiški maisto produktai.

Noriu pradėti nuo saldžių, pusrytinių Budos dubenėlių.

(Receptuose naudojami puodeliai, šaukšteliai ir šaukštai - standartiniai amerikietiški matavimo vienetai)


 Jums reikės (dviems porcijoms):

  • 2 indelių augalinio jogurto:
  • kelių saujų špinatų;
  • priedų kokteiliui (nebūtinai): augalinio proteino , maca miltelių ar kitų (spalvos nekeičiančių) papildų;
  • 1 mango;
  • kokoso drožlių (arba kitų riešutų);
  • 1-2 bananų;
  • 2 šaukštelių čija sėklų (galima naudoti ir kitokias);
  • 2 šaukštų daigintų džiovintų grikių (galima pakeisti granola);

Kokteilio ingredientus suplakame blenderiu (vandens pilti nereikia, mes norime išgauti tirštą konsistenciją). Pilame kokteilį į dubenėlį ant viršaus gražiai puošiame vaisiais, sėklomis ir riešutais, tais, kurie nurodyti recepte - arba savo nuožiūra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą