2018 m. spalio 24 d., trečiadienis

kreminė cukinijų ir kokoso pieno sriuba

Nežinau kaip jums, bet man atšąlus orams, atėjus jau tam tikram, rudeniškam, lietuviškam orui, visad norisi ko nors šilto ir jaukaus (ir skanaus). O dar visad norisi sunaudoti tas rudens gėrybes, kurių šiuo metu pilna, kaip kad cukinijas ir moliūgus, kad zanic nenueitų. Tai vieną dieną, beplanuodama ką gaminti pietums, įvertinus šaldytuvo turinį ir radus pradarytą skardinę kokosų pieno, kurį, kaip žinia, irgi reikia sunaudot greitai, šiek tiek paieškojus įkvėpimo internete radau, kad taip - cukinija su kokosų pienu labai net dera. Ir žinot ką - dera - ne tas žodis :)


Jums reikės:

  • gero gabalo cukinijos (aš naudojau su žievele, nes iš savo daržo, tik sėklas išėmiau), maždaug 300 gr.
  • pusės skardinės kokosų pieno (galite palikti porą šaukštų kokoso pieno papuošimui);
  • dviejų vidutinių bulvių;
  • vidutinio dydžio svogūno ir keletą skiltelių česnako (vietoj to galima naudoti asafetidos prieskonį, kas nevalgo):
  • šiek tiek kokosų aliejaus kepimui;
  • daržovių sultinio, druskos, pipirų.
Svogūną supjaustom smulkiai, pakepinam gilesnėj keptuvėj kokosų aliejuj, prieš baigiant kept - metam smulkiai supjaustytą česnaką pusei minutės, tada pilame šiek tiek vandens ir sudedam gabalėliais ar griežinėliais (vidutinio dydžio) pjaustytą cukiniją, galima uždengti ir viską patroškinti, kol cukinija suminkštėja (10-15 min), jei reikia įpilti papildomai vandens. 

Puode, daržovių sultinyje, nedideliame kiekyje, išverdam didesniais gabalais supjaustytas bulves, kai baigia virt dedam visą turinį iš keptuvės ir pilam kokosų pieną - suplakam blenderyje arba su rankiniu trintuvu. Skysčio, kad sriuba pavyktų tiršta turėtų būti tiek, kad vos apsemtų daržoves, sultinio pagal norus visada galima dapilti. Taip pat kaip įdėti papildomai druskos ir pipirų. 

Variacijos:
  • Norint lengvesnės sriubos - bulvių galima ir nedėt, bet aš į trintą sriubą visad dedu bent vieną bulvę, jos suteikia to kremiškumo. Kadangi čia naudojamas kokosų pienas, kremiškumo ir taip pakanka.
  • Pagal skonį, šioje sriuboje labai dera mėta - švieži lapeliai arba džiovinti - pabandykit;
  • Kad sriuba būtų sotesnė arba norint pažaisti su skoniu - kviečiu naudoti pabarstukus, tai gali būti virti, apkepti orkaitėje su prieskoniais avinžirniai, kale'ų čipsai, kepintos bet kokios sėklos ar jų mišinys; duonos skrebučiai.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą