2018 m. kovo 26 d., pirmadienis

naminė granola

Noriu pasidalinti labai skanios naminės granolos receptuku. Stengiuosi visada turėti spintelėje, jei sandariai uždaryta stikliniame inde - galiojimas neribotas. Ištiesų, nežinau ar neribotas, iki to niekas dar neišlaukė pas mane namuose. :) 

Taip pat puikiai tinka dovanai einant į svečius, supilkit į stiklainį, gražus kaspinėlis, ir - wolla :) Sveika, zero waste, netgi prabangi, nes rankų darbo - dovanėlė.

Šis receptas yra toks kaip basic'as, galima keisti skonį dedant papildomai džiovintų vaisių ar riešutų, ar sėklų - ir kaskart išgauti naują skonį. 

Kaip galima skanauti granolą:

  • su veganišku jogurtu;
  • su veganišku pienu;
  • puošti ir skaninti kokteilį dubenėlyje;
  • kaip užkandukas į kelionę;
  • skaninti bananinius ledus;


Receptas:

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis lukštentų kanapių sėklų;
  • 2 šaukšteliai čija sėklų (maltų arba nemaltų);
  • 1 šaukštelis cinamono;
  • 1 šaukštelis vanilės;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 1/3 ar 1/2 puodelio (pagal skonį) saldiklio - agavų arba klevų sirupo nektaro;

Sumaišykit visus sausus ingridientus ir tada įmaišyti sirupą, kol viskas tvarkingai pasidengs. Kepti 150 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, per tą laiką galima kartą ar du kartus pamaišyti, apversti.

Viskas! Skaninkit šviežiais vaisiais, šviežiom ar šaldytom uogom ir mėgaukitės :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą