Turbūt kiekvienas, mėgstantis gaminti, savo spintelėje turi produktų, kurie "sveiki", būtų sveika juos valgyti, bet nelabai aišku kaip ir su kuo. Todėl tie produktai taip ir užima garbingą vietą virtuvėj, bet ne skrandyje.
Tai vat tokia ir jūros kupūstų istorija mano spintelėje. Ne pirmą kartą jų nusiperku, skirtingų firmų, bet vis su jais kažkas arba ne taip, pvz. neužtenka mirkyti, o dar reikia virti, arba jie po ilgo beprasmio tokio pasibuvimo tiesiog kažkur dingsta..
Šįkartą, betvarkydama spinteles, vėl jų radau ir ne, galvoju, aš vistiek sugalvosiu kaip juos panaudot - ir skaniai panaudot, ne bet kaip. Na ir ką - sugalvojau. :) Per kelis kartus ištobulinau iki tobulybės ir dalinuosi:
Jums reikės (dviems porcijoms):
- dviejų nemažų morkų;
- 100 gr tofu;
- 15 gr jūros kupūstų;
- poros šaukštų sojos padažo;
- vidutinio dydžio avokado;
- sezamo sėklų;
Jūros kopūstus užmerkiame, naudojau "Saldoga" firmos džiovintus jūros kupūstus laminaria japonica, nepamenu kur pirkau, bet kažkokioj paprastoj parduotuvėj ir labai nedaug kainavo. Kol kas šie - sėkmingiausi jūros kopūstai, nereikia virti nieko, užtenka 10-15 min pamirkyt, galima žinoma ir ilgiau. Skonis geras.
Kai mirkote bet kokias jūržoles, neišpilkite vandens, kuriame jos mirko - tokį vandenuką be galo mėgsta naminiai augalai.
Morkas nuskutame ir su tuo pačiu skustuku "pritarkuojame", "priskutame" tokių ilgų plonų juostelių, kurias patroškiname keptuvėje, galima įpilti šiek tiek aliejaus, bet užteks ir vandens. Morkos neturėtų sukepti, tik suminkštėti. Kai taps minkštos - sudėkite ir nuvarvintus jūros kopūstus, ir šaukštą ar du sojos padažo, leiskite dar porą min viskam pasitroškinti.
Tuo tarpu, kol troškinasi morkos, supjaustome tofu kubeliais ir jei norime - pamarinuojame, bet nebūtinai. Tofu marinatui naudoju sojos padažą, žiupsnį kajeno arba čili pipirų ir šiek tiek klevų sirupo. Užtenka pamarinuoti kol troškinasi morkos, bet galima ir ilgiau.
Išimame morkas, nieko tokio jei šiek tiek pravės, dedam į keptuvę tofu, pilam nesusigėrusį marinatą, apkepam iš visų pusių.
Kraunam į lėkštę morkų - jūržolių troškinuką, ant viršaus tofu kubelius, išskobiam pusę avokado ir puošiam/skaninam sezamo sėklom. Šios salotos skanios ir šaltos ir šiltos. Skanios ir labai sočios, gali žinoma ir kaip garnyras būti. Skanaus!
p.s. Labai laukčiau jūsų pasidalinimų, kaip dar panaudot jūros kopūstus, kokie jūsų mėgiamiausi patiekalai.. nes liko dar jų mano spintelėj...:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą